В УЄФА та ФІФА відреагували на рішення Європейського суду по справі Суперліги

Поділитися
В УЄФА та ФІФА відреагували на рішення Європейського суду по справі Суперліги © uefa.com
Організації боротимуться за збереження своєї моделі розвитку футболу.

Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) та Міжнародна федерація футболу (ФІФА) прокоментували рішення Європейського суду на користь творців Суперліги.

Заяву УЄФА опубліковано на офіційному сайті організації.

"УЄФА приймає до відома рішення, винесене сьогодні Європейським судом по справі Суперліги.

Це рішення не означає схвалення чи затвердження так званої Суперліги. Це скоріше підкреслює недолік, що вже існував, у системі попередньої авторизації УЄФА – технічний аспект, який вже був визнаний і розглянутий у червні 2022 року. УЄФА впевнений у надійності своїх нових правил і, зокрема, у тому, що вони відповідають усім відповідним європейським законам та правилам.

УЄФА залишається рішучим у своєму прагненні підтримувати європейську футбольну піраміду, забезпечуючи її подальше служіння ширшим інтересам суспільства. Ми продовжимо формувати європейську спортивну модель спільно з національними асоціаціями, лігами, клубами, уболівальниками, гравцями, тренерами, установами ЄС, урядами та партнерами.

Ми віримо, що заснована на солідарності європейська футбольна піраміда, яку вболівальники та усі зацікавлені сторони проголосили своєю незамінною моделлю, буде захищена від загрози розколу європейськими та національними законами", – заявили в УЄФА.

ФІФА висловилася в аналогічному ключі:

"Згідно зі своїм статутом, ФІФА твердо вірить в особливий характер спорту, включаючи пірамідну структуру, засновану на спортивних заслугах, а також на принципах конкурентного балансу та фінансової солідарності.

Своєю довгою та успішною історією футбол завдячує вищезгаданим принципам, які ФІФА, конфедерації та асоціації-члени продовжуватимуть просувати у майбутньому на користь усіх футбольних уболівальників по всьому світу”.

Нагадаємо, Європейський суд ухвалив, що ФІФА та УЄФА порушили законодавство про конкуренцію та свободу надання послуг, блокуючи створення Суперліги у 2021-му році.

Тепер клуби на законних підставах можуть створити свій турнір. Варто зазначити, що такі плани все ще виношують "Реал", "Барселона" та "Ювентус".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі