В УЄФА пояснили рішення прибрати напис "Героям слава" з форми збірної України

Поділитися
В УЄФА пояснили рішення прибрати напис УЄФА заборонив використовувати один з двох слоганів на футболках © УАФ
Усі слогани були узгоджені з керівництвом європейського футболу ще торік.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) назвав причину рішення прибрати слоган "Героям слава" з форми збірної України на Євро-2020.

"Після висловленої стурбованості з боку Російського футбольного союзу УЄФА підтвердив свою позицію щодо елемента дизайну на передній частині футболки національної збірної України (карта України - прим.). У резолюції 68/262 Генеральної Асамблеї ООН, яка була схвалена членами-державами, визнані ті територіальні кордони, які зображені на формі національної збірної.

З цієї причини УЄФА не вимагає яких-небудь змін цього елемента дизайну, оскільки він відповідає критеріями, викладеними у статті 12 правил УЄФА про екіпіровку.

УЄФА також підтверджує, що слоган "Слава Україні" на зовнішній стороні футболки було затверджено в 2018 році. УЄФА вважає, що він відповідає статтям 13 і 19 регламенту УЄФА про екіпіровку. Сам по собі цей слоган може розглядатися як загальна і неполітична фраза загальнонаціонального значення і, отже, може бути присутньою на футболці збірної України.

УЄФА уважно вивчив недавно доданий на новий комплект форми слоган "Героям слава", який був представлений на ознайомлення в УЄФА, а в наслідку і затверджений в грудні 2020 року. Однак в той час не розглядався взаємозв'язок між двома фразами. Після подальшого аналізу було прийнято рішення, що конкретне поєднання двох фраз вважається виключно політичним за своєю природою, має історичне і мілітаристське значення.

Тому слоган повинен бути вилучений, щоб екіпірування могла використовуватися на матчах під егідою УЄФА відповідно до статті 5 регламенту УЄФА про екіпіровку", - відповіли в УЄФА на запит Tribuna.com.

Варто відзначити, що УАФ робить спроби домовитися з УЄФА і зберегти обидва слогани на футболках української команди.

Раніше повідомлялося про те, що посольства США і Великобританії підтримали форму збірної України на Євро-2020.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі