В Італії футболістам заборонили використовувати номер із цифрою 88

Поділитися
В Італії футболістам заборонили використовувати номер із цифрою 88 © La Gazzetta dello Sport
Гравці не виступатимуть під цим номером.

В Італії заборонили футболістам носити футболки з номером 88, повідомляє прес-служба Італійської футбольної федерації (FIGC).

У рамках боротьби з антисемітизмом італійський уряд підписав з FIGC угоду, яка забороняє футболістам використовувати номер 88 – посилання на привітання "Хайль Гітлер".

Декларація також забороняє будь-які символи, що нагадують про нацизм і дає арбітрам право зупиняти матчі через антисемітські вигуки та дії.

"Це адекватна та ефективна відповідь на упередження, які все ще надто часто виявляються на наших стадіонах. Потрібно рішуче боротися з антисемітизмом, а також з усім, що виключає, принижує та дискримінує кожну людину, соціальну групу та меншість", - сказав міністр внутрішніх справ. Італії Маттео П'янтедозі.

Нагадаємо, у березні під час матчу чемпіонату Італії між "Лаціо" та "Ромою" (1:0) уболівальник "Лаціо" був помічений на стадіоні з футболкою з номером 88 та прізвищем Гітлерсон. Ще двох фанатів команди звинуватили в антисемітській поведінці, а керівництво "Лаціо" довічно заборонило цим уболівальникам відвідувати "Стадіо Олімпіко".

Раніше повідомлялося про те, що "Валенсія" довічно усуне фанатів, які образили зірку "Реала".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі