"В Італії так прийнято": російський автогонщик безглуздо вибачився за нацистський жест

Поділитися
Росіянин виступав за шведську команду під італійським прапором © скриншот видео
Артема Северюхіна було вигнано з команди.

15-річний російський автогонщик Артем Северюхін вибачився за свій нацистський жест на юніорському чемпіонаті Європи з картингу у Португалії.

"Стоячи на подіумі, я зобразив жест, який багато хто сприйняв як нацистське вітання. Але це не так. Я ніколи не підтримував нацизм і вважаю його одним із найстрашніших злочинів проти людства. Я виступав під італійською ліцензією і виграв гонку під італійським прапором. І хлопці перед подіумом показували мені, що в Італії в таких випадках прийнято вдаряти себе по грудях у районі серця, висловлюючи подяку, я лише хотів зобразити цей жест.

Як сталося все інше, я пояснити не можу. Я знаю, що винен, знаю, що дурний. Прошу зрозуміти мене, що я не підтримував нацизм чи фашизм цим жестом. У мене не було бажання образити глядачів, пілотів, уболівальників, команду чи глядачів трансляції. Вибачте мене, будь ласка", - наводить слова Северюхіна Російська Автомобільна Федерація.

Нагадаємо, Северюхін посів перше місце у гонці першого етапу турніру в португальському Портімау. На подіумі росіянин показав нацистський жест і почав сміятися.

15-річний спортсмен через санкції виступав за команду під прапором Італії, використовуючи гоночну ліцензію.

Раніше повідомлялося про те, що команда Ward Racing вигнала російського гонщика, який продемонстрував нацистське вітання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі