В баскетбольну збірну України викликані представники української діаспори в США

Поділитися
В баскетбольну збірну України викликані представники української діаспори в США © fibaeurope.com
Американський наставник української збірної Майкл Фрателло вже знає, з кого вибирати команду для історичного виступу на чемпіонаті світу в Іспанії.

Головний тренер збірної України з баскетболу Майкл Фрателло не став відходити від проамериканського вектора і запросив до табору команди двох гравців з-за океану.

Можливість представляти українську збірну на чемпіонаті світу в Іспанії, який відбудеться у вересні, Фрателло надав 24-річному захиснику Остапу Чолію і 20-річному форварду Джоелю Боломбею. Обидва народилися на території України - у Києві та Донецьку і зараз грають в Канаді та США відповідно.

Боломбей - чорношкірий гравець, який непогано проявив себе в американській студентській лізі NCAA, потрапивши разом з своєю командою "Березневе безумство" - головне змагання сезону, протягом якого і визначається краща баскетбольна університетська команда США.

Нагадаємо, що на Євробаскеті-2013, де українці посіли шосте місце, виступав американський баскетболіст Юджин Джетер, який отримав український паспорт.

Що стосується інших баскетболістів, які були запрошені на збір (а він розпочнеться на початку липня), то слід відзначити повернення до списку кандидатів досвідченого Сергія Ліщука, який пропустив два попередні циклу з-за проблем зі здоров'ям. 32-річний форвард і центровий провів успішний сезон за "Валенсію" і став володарем Кубка Європи. Втім, у півфіналі чемпіонату Іспанії його команда драматично поступилася "Барселоні".

Повідомляється, що заявка з 24 баскетболістів відправлена в ФІБА. До 20 серпня в неї можна вносити зміни.

Нагадаємо, що на ЧС в Іспанії українці зіграють у групі проти Домініканської Республіки, Фінляндії, Туреччини, Нової Зеландії та США. Перший матч підопічні Фрателло проведуть 30 серпня проти Домінікани. Все поєдинки групового турніру за участю збірної України відбудуться в місті Більбао. !zn

Читайте також:

Ще один талановитий українець вирушив підкорювати баскетбольну Америку

ФІБА-Європа розглядає варіант проведення Євробаскету-2015 в декількох країнах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі