УЄФА назвав трьох претендентів на титул найкращого футболіста Європи

Поділитися
УЄФА назвав трьох претендентів на титул найкращого футболіста Європи © footballspeak.com
Європейська організація визначилася з трійкою найкращих футболістів минулого сезону.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) опублікував шорт-ліст претендентів на звання найкращого гравця Європи минулого сезону, до якого увійшло троє футболістів.

Як повідомляє прес-служба організації, до нього увійшли португальський півзахисник мадридського "Реала" Кріштіану Роналду, аргентинський нападник "Барселони" Ліонель Мессі і французький хавбек мюнхенської "Баварії" Франк Рібері.

Ці гравці набрали найбільшу кількість очок у голосуванні журналістів з усіх національних асоціацій УЄФА. Фінальний тур голосування, за результатами якого визначиться переможець, пройде 29 серпня в Монако у прямому ефірі під час жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів.

Мессі, який в минулому сезоні став із "Барселоною" чемпіоном Іспанії, забивши у чемпіонаті Прімери 46 голів, уп'яте отримав нагороду найкращому футболістові світу і втретє поспіль "Золотий м'яч" ФІФА. Рібері допоміг "Баварії" завоювати чемпіонський титул, Кубок Німеччини і здолати у фіналі Ліги чемпіонів на "Уемблі" дортмундську "Боруссію". Роналду з 12 голами став найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів-2012/13 і попутно розміняв другу сотню матчів за збірну Португалії.

На звання найкращого гравця Європи також претендували Ар'єн Роббен ("Баварія"), Роберт Левандовскі ("Боруссія"), Томас Мюллер ("Баварія"), Бастіан Швайнштайгер ("Баварія"), Гарет Бейл ("Тоттенхем"), Златан Ібрагімович ("Парі Сен-Жермен") і Робін ван Персі ("Манчестер Юнайтед").

Нагорода найращому футболісту Європи за версією УЄФА буде вручена втретє. У сезоні-2010/11 вона дісталася Ліонелю Мессі, а за підсумками кампанії-2011/12 лауреатом став Андрес Інієста. !zn

Читайте також:

Євген Коноплянка став метою "Ліверпуля" після невдачі з купівлею Мхітаряна

Кріштіану Роналду визнано найкориснішим футболістом в Європі

Статистика стверджує: Мессі підвищує результативність "Барси" на 25 відсотків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі