УЄФА дозволив Дніпропетровську проводити єврокубкові матчі

Поділитися
УЄФА дозволив Дніпропетровську проводити єврокубкові матчі Міжнародний футбол повертається на "Дніпро-Арену" © ФК Днепр
Єврокубки повертаються до Дніпропетровська, Полтава поки під питанням.

Дніпропетровськ знову зможе приймати єврокубкові поєдинки. Це рішення, прийняте на виконкомі УЄФА, озвучив віце-президент європейського футбольного союзу Григорій Суркіс.

"У нинішньому році УЄФА переглянув своє рішення тільки стосовно Дніпропетровська – за результатами моніторингу, який ведуть уряди різних країн, він не включений в перелік міст, не рекомендованих для відвідування їх громадянами, - підкреслив Суркіс в інтерв'ю "Футбольному клубу", - Також УЄФА врахував, що тут є міжнародний аеропорт і стадіон четвертої категорії. Таким чином, Дніпропетровськ до прийому матчів єврокубків допускається, але з застереженням – виступаючий тут "Дніпро" повинен задекларувати варіант "Б". У разі, якщо ситуація зміниться, йому доведеться грати на запасному стадіоні за межами Дніпропетровська".

Суркіс зазначив, що в цьому році ФФУ представила цілий ряд пропозицій щодо міст, які могли б приймати турніри УЄФА різних рівнів: Олександрія, Дніпропетровськ, Київ, Кіровоград, Львів, Полтава, Тернопіль, Ужгород і Черкаси. Одеса з переліку міст, придатних для проведення міжнародних змагань, поки виключена.

Що стосується Полтави, то УЄФА має ряд зауважень щодо інфраструктури. Зокрема, один з ключових моментів - відсутність міжнародного аеропорту (найближчий – у Харкові, але це місто більшість держав поки не рекомендує для відвідування своїм громадянам). Тим не менш, Суркіс підкреслив: "Якщо до старту третього раунду кваліфікації Ліги Європи зауваження будуть усунені, тоді "Ворскла" зможе приймати суперників вдома. Поки Виконком УЄФА, хоч і з певними обмовками, але все-таки погодився прийняти за основу варіант автобусного трансферу в супроводі ескорту з Києва, з аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: ФФУ вживає заходів, щоб провести матч за Суперкубок України без ексцесів

Нагадаємо, в минулому сезоні УЄФА дозволяв проводити єврокубкові зустрічі тільки в Києві та Львові, тепер до них додався і Дніпропетровськ. У новому євросезоні від України виступлять п'ять клубів. У Лізі чемпіонів - "Динамо" і "Шахтар", у Лізі Європи - "Дніпро", "Зоря" і "Ворксла".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі