Український хокеїст заради вищої освіти завершив кар'єру в 28 років

Поділитися
Український хокеїст заради вищої освіти завершив кар'єру в 28 років Ігор Гонгальський пограв у київському "Беркуті" © iSport.ua
Ігор Гонгальський почав займатися хокеєм в Києві, а основну частину своєї кар'єри провів у Північній Америці. Саме там він і вирішив влаштувати своє життя після професійного спорту.

Вихованець українського хокею, нападник Ігор Гонгальський прийняв рішення завершити кар'єру в розквіті спортивних сил - 28-річному віці.

Як розповів порталу iSport.ua сам хокеїст, таке рішення зумовлене бажанням отримати вищу освіту в Канаді. За словами Гонгальського, він вже вступив в один з університетів Торонто.

Гонгальський народився в Києві в 1986 році, почав займатися хокеєм в Києві, проте в підлітковому віці переїхав до Канади, щоб почати професійну кар'єру в цій країні. Однак здійснити мрію і потрапити в Національну хокейну лігу він так і не зумів: киянин виступав в AHL і ECHL, а до НХЛ наближався тільки у вигляді тренувань у літніх підготовчих таборах.

Так і не зумівши зіграти за збірну України в офіційних матчах на чемпіонаті світу з-за відсутності українського паспорта, Гонгальський все-таки порадував земляків своєю грою. Локаутный сезон-2012/13 Гонгальський відіграв у чемпіонаті України за київський "Беркут", де він був на провідних ролях і увійшов в топ-5 бомбардирів ліги за підсумками регулярного чемпіонату.

Після невдалих спроб закріпитися в Америці нинішній сезон Гонгальський провів у EIHL (Великобританія) у складі клубу "Данді Старз", де був помічником капітана команди. У 57 матчах Ігор відзначився 29 (14+15) очками при 172 штрафних хвилинах.

Читайте також: Один з найкращих хокеїстів останніх років відмовився виступати за збірну України

В провідних лігах Північної Америки залишився єдиний представник України - нападник Руслан Федотенко, який виступає за фарм-клуби "Міннесоти Вайлд" в лізі АХЛ "Айова Вайлд". Втім, поки Федотенко не наблизився до того, щоб повернутися в НХЛ, де він колись завоював два Кубка Стенлі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі