Українським баскетболістам не вистачає патріотизму - Мурзін

Поділитися
Українським баскетболістам не вистачає патріотизму - Мурзін Мурзін скоро поїде в США спілкуватися з українськими гравцями © iSport.ua
Головний тренер національної збірної висловився на адресу українців, які виступають за кордоном.

Головний тренер збірної України з баскетболу Євген Мурзін вважає, що українським баскетболістам, які виступають за межами батьківщини, не вистачає патріотизму.

"Гарний виступ у збірній гарантує гравцеві кращу пропозицію від клубів. Це всі прекрасно розуміють. Але в основному це стосується гравців, які не мають контракту або хочуть більшого. Але ми забуваємо про найголовніше, про патріотизм. Наприклад, як можна говорити про Газоля, що він приїжджає в збірну Іспанії, для того, щоб краще продатися або більше заробити грошей? Там так питання не стоїть взагалі. Тут питання виключно патріотизму гравця. У цьому плані у нас виникають певні проблеми з гравцями, які виступають за кордоном. Основна моя мета і Федерації - підвищення патріотизму гравців.

Практично всі приїжджають грати за свою збірну з НБА. Чому така у нас склалася ситуація? Складно говорити, тому що я не знаю поки відповіді, в чому тут причина. Паркер грає за збірну Франції, хоча у нього був важкий сезон в НБА, і вік вже, але він приїжджає і грає", - підкреслив Мурзін.

Також головний тренер збірної заявив, що незабаром вирушить до США, щоб встановити контакти з баскетболістами, які там виступають (Лень - в НБА, Михайлюк, Герун, Боломбой і Близнюк - в студентських командах).

"Офіційно можу сказати, що вже отримано дозвіл на поїздку до США у відрядження з метою вийти на особисті контакти з цими гравцями, бути присутнім на тренуваннях, поспілкуватися безпосередньо. Я думаю, це одне з найголовніших питань - знайти контакти з цими гравцями. Тому що всі на словах хочуть грати за збірну України, а коли доходить до конкретики, то виходить все навпаки", - наголосив головний тренер.

Читайте також: Українські баскетболісти допомогли своїм командам здобути перемоги в матчах Євроліги

Нагадаємо, на Євробаскеті-2015 збірна України під керівництвом Мурзіна не зуміла вийти зі своєї групи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі