Українські легкоатлети можуть бути позбавлені права виступати на міжнародних змаганнях

Поділитися
Українські легкоатлети можуть бути позбавлені права виступати на міжнародних змаганнях Україна не здійснює активні дослідження допінг-проб © Newsru.com
Причиною можуть стати проблеми антидопінгової інфраструктури України.

Глава Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул розповів про проблеми антидопінгової інфраструктури України, які можуть призвести до недопускам вітчизняних легкоатлетів до міжнародних змагань в майбутньому.

"У нас була досить-таки жорстка розмова з керівництвом антидопінгового департаменту Міжнародної федерації, за підсумками якої нам, по суті, був висунутий ультиматум. Суть претензії – за останній рік за кошти держави практично не здійснюються заходи, які перешкоджають допінг, а саме не досліджуються проби спортсменів, що суперечить зобов'язанням України перед міжнародним співтовариством у боротьбі з допінгом", - сказав Гоцул.

Голова Дисциплінарної антидопінгової комісії Національного антидопінгового центру Фідель Тимченко більш детально розповів про ультиматум.

"Якщо повернутися до ультиматуму Міжнародної федерації, то, якщо до лютого 2017 року Україна не почне активно здійснювати дослідження проб, і не будуть виконуватися наші зобов'язання, то українські легкоатлети можуть бути позбавлені права брати участь у міжнародних змаганнях", - заявив Тимченко.

Нагадаємо, раніше український метальник списа Олександр П'ятниця був позбавлений срібної медалі Олімпіади-2012 з-за допінгу.

Також через допінг були анульовані результати двох українських призерів Олімпіади-2008.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі