Українські клуби ніколи не програвали в єврокубкових фіналах

Поділитися
Українські клуби ніколи не програвали в єврокубкових фіналах "Динамо" виграло два фінали з двох © starkiev.com
Всі три фінали єврокубкових турнірів завершилися для наших клубів перемогами: двічі - в основний час, один раз - у додатковий.

Сьогодні "Дніпро" може стати третім українським клубом, який підніме над головою європейський трофей. Двічі перемогу в єврокубках святкувало київське "Динамо", ще один раз - донецький "Шахтар".

Першими європейський трофей над головою підняли динамівці. У 1975 році підопічні Валерія Лобановського впевнено переграли у фіналі Кубка володарів кубків угорський "Ференцварош" - 3:0. Ще в першому таймі дубль оформив Онищенко, а на 67-й хвилині крапку в матчі поставив Блохін.

Наступного разу фінал КОК підкорився киянам у 1986 році. У вирішальному матчі "Динамо" зустрілося з мадридським "Атлетіко" і знову розгромило суперника з рахунком 3:0. Вже на п'ятій хвилині відзначився Заваров, а остаточний рахунок динамівці встановили тільки під кінець матчу, коли протягом трьох хвилин голи забили Блохін і Євтушенко.

Нагадаємо, що до двох перемог в Кубку володарів Кубків кияни додали ще й перемоги у двох Суперкубках УЄФА.

Читайте також: "Дніпру" для перемоги в Лізі Європи може вистачити одного голу - експерт

Третім єврокубковим фіналом для України став поєдинок за Кубок УЄФА-2009, в якому "Шахтар" обіграв "Вердер". У першому таймі "гірники" відкрили рахунок зусиллями Луїса Адріано, але пропустили вже через 10 хвилин. Доля зустрічі вирішилася в додатковий час: на 97-й хвилині переможний гол забив Жадсон.

Наш четвертий єврокубковий фінал, в якому "Дніпро" побореться з "Севільєю", відбудеться сьогодні, 27 травня. Початок матчу - о 21.45.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі