Українські футболісти можуть влаштувати страйк

Поділитися
Українські футболісти можуть влаштувати страйк Сезон в УПЛ може бути відкладений © UA-Футбол
Ситуація з боргами по зарплатах в українських клубах поки не вирішена, а спортсмени можуть почати протестувати.

Про подібний розвиток подій повідомив футбольний правозахисник Олег Печерний.

Цілий ряд клубів у лігах країни переживає фінансові проблеми, через що багато гравців місяцями не отримують зарплату. Подібні випадки фіксувалися в "Зорі", "Карпатах", "Металісті" та інших клубах.

При цьому керівництво УПЛ продовжує видавати дозволи на участь команд у наступному сезоні, незважаючи на невиконання зобов'язань клубів перед гравцями.

"По-перше, колективний договір між ФФУ, Прем'єр-лігою та клубами досі не підписаний. Це не дає можливості рухатися далі і правильно вирішити проблему. По-друге - борги (хоча б якісь) взагалі не ліквідовані! Нам і футболістам видані лише якісь папери, які не надають конкретики і певних гарантій... по-третє - не виконуються постанови судових органів, у тому числі і Спортивного арбітражного суду Лозанни", - говорить Печерний.

"Тому якщо через пару тижнів нічого не зміниться, під егідою профспілкового руху (його утворив наш фонд) відбудеться страйк на кшталт того, який проходив в травні в Іспанії. Таке буде і у нас: через Федерацію профспілок України і Конфедерації вільних профспілок України ми офіційно оголосимо страйк. В середу у нас запланована зустріч з футболістами і представниками клубів, де ми будемо знову спілкуватися на цю тему і вирішувати проблему. І тут я прошу ФФУ та Прем'єр-лігу посприяти і прийняти конкретні заходи до клубів, щоб ті виплатили футболістам борги. Інакше наступний чемпіонат може не початися і бути відкладеним".

"Футболісти розуміють, що дуже важко віддати все і одразу. Тому вони згодні на повернення певного відсотка боргів. Але якщо нічого не буде зроблено, футболісти просто відмовляться грати. Адже як можна працювати при такому ставленні до себе? Чому президенти і директори клубів не враховують, що за футбольну працю теж треба платити, як і за все інше? Той же Шуфрич, коли заїжджає в супермаркет або на заправку, адже він платить відразу, а не через рік-два, вірно?".

Нагадаємо, що новий сезон повинен розпочатися 14 липня матчем за Суперкубок між київським "Динамо" і донецьким "Шахтарем".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі