Українки завоювали на домашньому ЧС з художньої гімнастики срібло і бронзу

Поділитися
Українки завоювали на домашньому ЧС з художньої гімнастики срібло і бронзу Ганна Різатдінова стала другою у вправах зі стрічкою © iSport.ua
Аліна Максименко і знову Ганна Різатдінова поповнили медальну скарбничку української команди.

У другий день змагань на чемпіонаті світу з художньої гімнастики, який у ці дні проходить у Києві, українські гімнастки завоювали срібну та бронзову нагороди.

Слідом за перемогою Ганни Різатдінової у вправах з обручем, бронзу у виступах з булавами завоювала Ганна Максименко, а героїня попереднього дня стала другою у вправах зі стрічкою.

Українки в цілому виступили у міру своїх можливостей, але мріяти про золото після яскравої перемоги Різатдінової їм навряд чи довелося - розраховувати на те, що судді знову так само неупереджено підійдуть до оцінювання виступів наших спортсменок, було легковажно. Втім, суддівське питання спливло у досить несподіваній інтерпретації - у боротьбі між двома росіянками - Маргаритою Мамун і Яною Кудрявцевою. 15-річна Кудрявцева дійсно виступила натхненно у вправах з булавами та стрічкою, але у підсумку у першому предметі її за оцінками у фіналі догнала Мамун, яку явно "витягли" на золоту нагороду.

Тим більше, юній Кудрявцевій слід віддати належне, зважаючи на її психологічну стійкість - під час кваліфікації несподівано обірвався музичний супровід її виступу, але гімнастка спритно і невимушено дійшла до фінішу. А потім стала дворазовою чемпіонкою світу.

Таким чином, після двох днів змагань у Києві в активі української збірної три медалі - золота, срібна і бронзова. У Росії - шість нагород: три золоті та дві срібні і бронза. Єдиною командою, окрім Росії та України, яка делегувала свою спортсменку на п'єдестал пошани, стала Білорусь. Мелітіна Станюта завоювала у вправах з м'ячем і стрічкою бронзу.

30 серпня на чемпіонаті світу відбудеться першість у багатоборстві. !zn

Читайте також:

Український гімнаст, що отримав російське громадянство, не вважає себе зрадником

На чемпіонаті Європи українські гімнасти показали найкращий результат за останні 13 років

У Києві на ЧС з художньої гімнастики на честь української чемпіонки зіграли російський гімн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі