Українці завоювали першу за вісім років медаль на ЧС з велоспорту

Поділитися
Українці завоювали першу за вісім років медаль на ЧС з велоспорту Олена Демидова здобула бронзу чемпіонату світу © toscana2013.it
Велосипедистка Олена Демидова стала першою українкою, яка, починаючи з 2010 року, піднімалася на п'єдестал пошани світового форуму. 18-річній спортсменці підкорилося третє місце у груповій гонці на час.

Українка Олена Демидова здобула бронзову нагороду чемпіонату світу по велошоссе, який проходить в ці дні в італійській Тоскані.

Виступаючій в заліку юніорів 18-річній дівчині вдалося фінішувати на третьому місці в груповій гонці услід за росіянкою Анастасією Яковенко і переможницею з Данії Амалі Дидериксен. Українка не зуміла витримати пресинг суперниць на останніх метрах дистанції і програла в результаті всього три десятих секунди.

Це перша медаль для української збірної на чемпіонатах світу, починаючи з 2010 року, коли на чемпіонаті світу-2005 в Мадриді в змаганнях спортсменів до 23-х років в груповій гонці переміг Дмитро Грабовський. Він же на те першості був другим у гонці з роздільним стартом.

Попереду на чемпіонаті світу - чоловіча і жіноча групові гонки у дорослій категорії, де візьмуть участь провідні українські велосипедисти Ярослав Попович, Андрій Гривко, Денис Костюк, а також висхідна зірка Анна Соловей.

Зазначимо, що найтитулованішим українським велосипедистом на чемпіонатах світу є Сергій Гончар, який виграв повний комплект медалей - золото в 2000-му, срібло у 1998 і бронзу-1997. !zn

Читайте також:

Дискваліфікований за допінг Ленс Армстронг повернув бронзову медаль Олімпіади в Сіднеї

Соту перегони "Тур де Франс" виграв британець Крістофер Фрум

Велоспорт можуть виключити з Олімпіади за допінгових скандалів

Дворазовий чемпіон світу у Формулі-1 Алонсо став власником іспанської велоконюшни

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі