Українці Михайлюк і Санон обрані на драфті НБА

Поділитися
Українці Михайлюк і Санон обрані на драфті НБА Михайлюк буде виступати за "Лейкерс" © twitter.com
Вперше два українські баскетболісти були задрафтовані у найсильнішу лігу світу.

Сьогодні вночі в Брукліні відбувся драфт НБА, на якому були обрані українці Іссуф Санон і Святослав Михайлюк. Це вперше в історії України і НБА були обрані на одному драфті відразу два баскетболіста з України. У цьому році на драфт подали заявки чотири українця – Святослав Михайлюк, Іссуф Санон, Богдан Близнюк і Олександр Кобець, однак Кобець і Близнюк не були обрані клубами НБА.

Під 44-м номером захисник "Олімпії" Іссуф Санон був обраний "Вашингтоном", але наступний сезон проведе в словенському клубі.

Санон – другий в історії "Вашингтона" задрафтований українець, до нього в 2006 році під 18-м номером був обраний Олексій Печеров.

Санон перейшов в січні з "Дніпра" в "Олімпію". За словенський клуб 18-річний захисник провів в середньому 15,1 хвилини на паркеті, набирав 4,3 очка, здійснював 1,8 підбирань, 1,1 асистів, 1 перехоплення, 0,2 блок-шотів, 1 втрату і 2,2 фолів.

Свінгмена університету "Канзасу" Святослава Михайлюка під 47-м номером вибрали "Лейкерс". Він став першим в історії клубу задрафтованим українцем.

У минулому сезоні в середньому 21-річний свінгмен проводив 34,5 хвилини на майданчику, набирав 14,6 очок, робив 3,9 підбирань, 2,7 асистів, 0,3 блок-шотів, 1,2 перехоплень, 2,5 фолів і 1,7 втрат.

Раніше в НБА були задрафтованы Олександр Волков (1986 рік, 134-й пік, "Атланта"), Віталій Потапенко (1996 рік, 12-й пік, "Клівленд"), Сергій Ліщук (2004 рік, 49-й пік, "Мемфіс"), Олексій Печеров (2006 рік, 18-й пік, "Вашингтон"), Кирило Фесенко (2007 рік, 38-й пік, "Філадельфія"), Сергій Гладир (2009 рік, 49-й пік, "Атланта"), Олексій Лень (2013 рік, 5-й пік, "Фінікс") і Джоель Боломбой (2016 рік, 52-й пік, "Юта").

Раніше повідомлялося про те, що Святослав Михайлюк побував на перегляді у шести клубах НБА.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі