Україна завершила сезон на восьмому місці у рейтингу асоціацій УЄФА

Поділитися
Україна завершила сезон на восьмому місці у рейтингу асоціацій УЄФА "Шахтар" в минулому сезоні вийшов в 1/8 фіналу ЛЧ © ФК Шахтер
Україна не зуміла наздогнати Португалію.

Фінал Ліги чемпіонів у Києві підвів риску під клубним футбольним сезоном в Європі, сформувавши остаточний рейтинг асоціацій УЄФА за останні п'ять років. Іспанія, незважаючи на тріумфи мадридських команд в ЛЧ і ЛЄ, має найгірший показник за п'ять років. У той же час Англія, зайнявши перше місце в цьому сезоні, здобула свій найкращий рейтинг за всю історію. Нагадаємо, Україна за підсумками п'ятирічного циклу розташувалася на восьмій позиції.

uefa.com

Рейтинг клубних коефіцієнтів УЄФА складається на підставі результатів усіх європейських клубів у єврокубкових турнірах.

При підрахунку коефіцієнтів клубів асоціації або країни враховуються результати всіх її клубів. Він використовується для визначення числа представників асоціації в єврокубках на наступний сезон.

Коефіцієнти клубів асоціації складаються на підставі результатів всіх клубів асоціації в Лізі чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА за останні п'ять сезонів. Рейтинги визначають кількість місць для кожної асоціації (країни) у майбутніх клубних змаганнях УЄФА.

Таким чином, від України в наступному єврокубковому сезоні безпосередньо в груповий етап Ліги чемпіонів потрапить донецький "Шахтар", який завоював золоті медалі Прем'єр-ліги.

Друга команда чемпіонату – "Динамо" стартує у кваліфікації головного європейського футбольного клубного турніру, а "Ворскла", яка посіла третє місце в УПЛ, виступить у груповому етапі Ліги Європи.

Через кваліфікацію Ліги Європи спробують пробитися у групу луганська "Зоря" і "Маріуполь".

Раніше УЄФА представив символічну збірну минулого сезону Ліги чемпіонів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі