Україна не пішла на прискорене оформлення громадянства Росії двом українським легкоатлетам

Поділитися
Україна не пішла на прискорене оформлення громадянства Росії двом українським легкоатлетам Шевченко і Биков вже переїхали в Санкт-Петербург © ФЛАУ
Спортсмени повинні будуть кілька років провести в карантині.

Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) не згодна на прискорене оформлення спортивного громадянства Росії двом легкоатлетам - Анжеліці Шевченко та Георгію Бикову. Спортсмени вже переїхали в Санкт-Петербург і хочуть виступати за російську збірну.

"Це питання розглядалося на останньому засіданні ради Федерації легкої атлетики України, і на ньому було прийнято рішення, що ці спортсмени мають пройти стандартну процедуру зміни спортивного громадянства.

Ніяких полегшених варіантів переходу не буде, потрібно дотримуватися міжнародних правил. Три роки вони повинні провести в спортивному карантині після отримання російського громадянства", - свідчить заява ФЛАУ.

Варто відзначити, що бігунка Шевченко народилася в Севастополі і представляла Україну на Іграх-2012 в Лондоні, але поборотися за медаль не змогла, після чого відбувала дискваліфікацію через проблеми з аналізами крові. Стрибун з жердиною Биков з Донецька брав участь у командному чемпіонаті України в 2014 році і представляв українську збірну на турнірі у фінському Турку, де зайняв перше місце.

Нагадаємо, раніше українська легкоатлетка Лілія Лобанова отримала медаль завдяки дискваліфікації російських спортсменок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі