Україна - Литва. Анонс, де дивитися матч 18 листопада

Поділитися
Україна - Литва. Анонс, де дивитися матч 18 листопада У 2010 році збірна України обіграла Литву з розгромним рахунком © most-harkov.info
у заключному матчі В 2014 році збірна України зіграє товариський матч з Литвою. В історії протистоянь з цією командою українці пройшли через кілька цікавих епізодів.

18 листопада в Києві на НСК "Олімпійський" збірна України проведе спаринг з Литвою. Ця зустріч стане четвертим товариським матчем в 2014 році.

Після вдало проведеного поєдинку 4-го туру відбіркового турніру Євро-2016 проти Люксембургу, українські футболісти отримають шанс здобути ще одну перемогу - тепер вже в дружній зустрічі.

Україна - Литва

18 листопада, вівторок, 21:00. Київ, стадіон "НСК Олімпійський".

Орієнтовні склади (версія football.ua)

Україна: Бойко, Федецький, Хачеріді, Ордець, Шевчук, Ковальчук, Тимощук, Морозюк, Олійник, Хомченовський, Будковський.

Литва: Арлаускіс, Боровський, Фрейдгемас, Кіянскас, Андрюшкевичюс, Жульпа, Кведукас, Элиошюс, Казлаускас, Чорних, Матулевічюс.

Не зіграють: Кучер, Кравець, Безотосний, Макаренко, Едмар, Степаненко (Україна).

Суддя: Алияр Агаєв (Азербайджан).

Востаннє українці програвали у спарингах у 2012 році, коли проводили останні приготування перед домашнім Євро. Збірна Туреччини обіграла "синьо-жовтих" 2:0, після чого Україна провела 8 "товарняків", в яких здобула п'ять перемог. Звичайно ж, говорити про те, що, виходячи на поле, футболісти будуть думати про статистику, безглуздо. Проте піти на перерву до березня в гарному настрої збірники напевно хочуть. Тим більше, що Михайло Фоменко пообіцяв перевірити в бойових умовах найближчий резерв. Чим не шанс зарекомендувати себе з найкращої сторони?

Незважаючи на звучала напередодні поєдинку думка, що Литва - слабкий суперник для збірної України, можна припустити, що все ж таки українці отримали хороший варіант опозиції.

По-перше, історія протистоянь з литовцями - не така однозначна, як може здатися. Траплялися в українців поразки в офіційних матчах, причому двічі. По-друге, грай "синьо-жовті" з сильною командою, чи консерватор Фоменко зважився б кинути в бій резервістів, і, напевно, зіграв би тим же складом, що і відбіркові матчі - а тоді ж і сенс спарингу втрачався б.

Іншими словами, матч з Литвою повинен стати дійсно цікавим і захоплюючим - як ті товариські зустрічі, які українці проводили раніше. Загалом їх було три, і в усіх трьох "синьо-жовті" перемогли - 2:1, 1993, 5:2 у 1996 (до речі, друга в історії розгромна перемога України) і в 2010-му 4:0.

В офіційних зустрічах глядачам теж було на що подивитися. Наприклад, в 1994 році, у вересні на тоді ще Республіканському стадіоні у Києві Україна провела свій перший матч в офіційних змаганнях. У відбірковому турнірі Євро-1996 команда під керівництвом Олега Базилевича на очах у 20 тыяч вболівальників, що для того часу було хорошим показником, несподівано поступилася Литві 0:2. Однією з причин поразки став склад збірної України - з-за конфлікту "Динамо" і Федерації футболу гравці київського клубу не прибули в розташування збірної, тому у команди не було зіграності.

Зате за Україну дебютував один з кращих нападників чемпіонату СРСР 1980-х Олег Протасов. 30-річний футболіст грав тоді в Греції, і вперше погодився приїхати в головну команду країни.
Втім, рік потому українцям вдалося взяти переконливий реванш на виїзд - 3:1, однак результат того матчу ніяк не вплинув на турнірне становище у групі, де на той час грала фіналіст ЧС-1994 Італія.

Попередня зустріч України і Литви відбулася навесні 2010 року в Харкові: українці не потрапили на ЧС-2010 і готувалися розпочати тривалий період без офіційних матчів перед домашнім Євро-2012. Завдяки двом голам Андрія Шевченка та Олександра Алієва "синьо-жовті" перемогли 4:0.

Як би там не було, але глядачі, що прийшли в холодний осінній вечір на НСК "Олімпійський" будуть вимагати від своїх улюбленців повторення розгрому. Ну або хоча б просто перемоги.

15 листопада завдяки трьом голам у матчі з Люксембургом з показником в 18 м'ячів Андрій Ярмоленко вийшов на друге місце серед кращих бомбардирів збірної України, випередивши Сергія Реброва. Перше місце займає Андрій Шевченко, в активі якого 48 точних ударів.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі