Україна перемагає Чорногорію на виїзді без єдиного нападника

Відео
Поділитися
Україна перемагає Чорногорію на виїзді без єдиного нападника Анатолій Тимощук і Ко - на коні © vijesti.me
Підопічні Фоменко зуміли видавити максимум з вилучення Романа Зозулі у кінці першого тайму, видавши чудовий гольовий відрізок після перерви. Тепер в активі українців - 11 очок, чисте третє місце в групі і на гру менше, ніж у чорногорців.

Збірна України у виїзному матчі відбіркового турніру ЧС-2014 розгромила Чорногорію 4:0 і значно покращила свої шанси на перемогу в групі Н.

Тепер в активі українців - 11 очок у шести матчах. В іншому поєдинку нашої групи Молдова вирвала нічию у Польщі 1:1, що дало Україні випередити поляків на два пункти. Англія ж в даний час знаходиться попереду "синьо-жовтих" лише на очко.

Напередодні матчу стало відомо, що з великою часткою ймовірності на поле не зможе вийти захисник Євген Хачеріді. Добре, що в розпорядженні Фоменко був досвідчений боєць Анатолій Тимощук, який відрізняється по-перше старанністю, по-друге, необхідною для захисника жорсткістю. Загалом, Тімо вийшов на поле на позиції центрбека. А його звичне місце в опорній зоні зайняв Едмар.

Попереду у синьо-жовтих був один Роман Зозуля. Його поява на полі у старті ще довго буде згадуватися журналістами та уболівальниками: гравець "Дніпра", сам того не відаючи, зіграв чи не найважливішу роль у чорногірському матчі.

Українці почали матч не так вже й активно - принаймні, по подіям початку 45-хвилинки можна було сказати, що гостей влаштовує і нічия. Судячи з усього, стартовий відрізок українські футболісти повинні були провести спокійно, щоб дати їжу для роздумів тренерському штабу. Всім відомо, що найчастіше Україна дуже залежна від дій опонентів, тому Михайлу Фоменко і Ко треба було зрозуміти, в який футбол хоче грати Чорногорія.

А наприкінці 45-хвилинки відбувся і зовсім неприємний епізод для української збірної - здавалося б епізод вичерпаний, однак Зозуля як на зло опинився біля одного з чорногорців. Цього було досить, щоб футболіст в червоно-жовтій формі знайшов привід завести українця, а незабаром і зробити більш грубі дії. Проте не такі вже й брутальні, щоб давати червону картку. Однак арбітр був іншої думки - видалення і українцям належало провести наступні 45 хвилин у меншості.

Початок другого тайму ознаменувався черговою небезпекою біля воріт П'ятова - Вучініч знайшов у штрафному Касаліцу, але той виявився неточним. Українцям за великим рахунком і відповісти нічим було - єдиний форвард Зозуля вже відпочивав, а нових нападників Фоменко випускати по гарячих слідах не став.

І напевно в чомусь тренер був правий, власне він не став відступати від своєї тактики: на 52-й хвилині Ярмоленко здійснив дальній удар, Божович невдало відбив м'яч і до нього підоспів Гармаш. Запальний футболіст виявив чудеса холоднокровності і витримавши невеликий пресинг з боку суперника і точно пробив з гострого кута!

Схоже, що гол завів обидві команди, тільки Чорногорія "здулася" - Волков явно навмисно йшов у стик із Ярмоленко, за що отримав другу жовту і автоматично пішов з поля. Описувати моменти українців вже не має сенсу, бо попереду у команди Фоменко було ще три точні попадання. Відзначимо лише те, що "синьо-жовті" почали діяти самовіддано, включили пресинг, були точні в передачах.

Незабаром це дало результат: зв'язка Ярмоленко - Коноплянка організувала другий гол, коли Андрій прорвався в штрафну і хитрою передачею відпасував м'яч на Євгенія. Дніпрянин був точний. Незабаром нерви не витримали у Павичевича (дискваліфікація) - він грубо зіграв проти Едмара - видалення! Українці отримали чудову можливість забити ще, чим скористалися сповна.

Кінцівка зустрічі відбувалася за барселоновским законам: контроль м'яча. Спочатку голом відзначився захисник Федецький, який начебто і прострілював, але влучив у ціль, а на 2-й доданій хвилині міні-шедевр зробив ледь вийшовши на заміну, півзахисник Роман Безус - динамівець отримав пас від Тимощука, здійснив рейд у штрафну, залишивши поза грою суперників і підсік м'яч у дальній кут - 4:0.

Українці здобувають важливу в психологічному плані перемогу, заодно увійшовши в статистику найбільших перемог.

Чорногорія - Україна- 0:4 (0:0)


Голи: Гармаш, 51, Коноплянка, 77, Федецький, 85, Безус, 90+2

Чорногорія: Божович, Павічевіч, Кечоевич, Баша, Божович (Делібашич, 63), Касаліца (Бечірай, 76), Зверотіч, Пековіч, Волков, Йоветіч (Дам'янович, 43), Вучиніч.

Україна: П'ятов, Федецький, Тимощук, Ракицький, Гусєв, Ротань (Безус, 90), Едмар, Ярмоленко (Ковпак, 90+1), Гармаш (Кравченко, 71), Коноплянка, Зозуля.

Попередження: Волков, Павічевіч - Ракицький, Федецький
Видалення: Волков, 66, Павічевіч, 79 - Зозуля, 45+1.

І НПМ
1 Чорногорія 7 4 2 1 14:7 14
2 Англія 6 3 3 0 21:3 12
3 Україна 6 3 2 1 10:4 11
4 Польша 6 2 3 1 12:7 9
5 Молдова 7 1 2 4 4:11 5
6 Сан-Марино 6 0 0 6 0:29 0

Відзначимо, що наступний тур у групі Н відбудеться 6 вересня: Україна зіграє у Львові з Сан-Марино, Англія буде приймати Молдову, а Польща - у Чорногорії. !zn

Читайте також:

Саленко розповів, за рахунок чого збірна України може виграти у Чорногорії

Бразилець Едмар зізнався, що щасливий грати за збірну України

Андрій Воронін повертається в московське "Динамо"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі