Україна більше не претендує на Зимові Олімпійські ігри 2022 року

Поділитися
Україна більше не претендує на Зимові Олімпійські ігри 2022 року © detskiymir.vn.ua
Останнім часом українці відмовилися від проведення мінімум трьох великих спортивних заходів. Однак, як і у випадку з Євробаскетом-2015, повідомляють про наміри подати заявку на наступні Ігри, які відбудуться у 2026 році.

Україна не претендуватиме на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році, по суті перенісши проект Львів-2022 на чотири роки вперед.

Про це повідомив офіційний сайт Національного олімпійського комітету України.

За підсумками конструктивної дискусії між президентом Міжнародного Олімпійського Комітету Томасом Бахом, прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою всі сторони погодилися, що Львів направить свої зусилля на боротьбу за право проведення зимових Олімпійських ігор 2026, але не буде продовжувати боротьбу за Ігри-2022.

Таке рішення обумовлюється нинішнім політичним і економічним становищем в Україні, яке обговорювали три сторони.

"Попередня оцінка, яку було дано робочою групою МОК, свідчить про те, що Львів має величезний потенціал для майбутнього розвитку", - цитує слова президента МОК Томаса Баха прес-служба НОК України.

"У моїх розмовах з Прем'єр-міністром України та президентом НОК ми зробили висновок, що в нинішніх умовах було б надзвичайно важко продовжувати боротьбу за право проведення Олімпійських ігор-2022, але разом з тим, майбутня кампанія України як можливої господині Ігор має величезне значення для країни в цілому і українського спорту зокрема".

У свою чергу, Арсеній Яценюк сказав, що "заявка на 2026 буде мати величезний потенціал для економічного відновлення країни і може мати значні переваги для українського суспільства".

"Ми хотіли б подякувати МОК за допомогу і розуміння, а також допомогу, що надається українським спортсменам з усіх куточків країни як морально, так і матеріально", - зазначив президент НОК Сергій Бубка.

Нагадаємо, що Україна подала офіційну заявку на проведення зимової Олімпіади-2022 у Львові кілька місяців тому. На Іграх-2014 українська делегація представила логотип заявки.

Таким чином, на Ігри-2022 тепер претендують Осло (Норвегія), Алма-Ата (Казахстан), Пекін (Китай). Вибори столиці Олімпіади-2022 відбудуться на сесії МОК у малайзійському Куала-Лумпурі 31 липня 2015 року.

Раніше з перегонів за Ігри-2022 вибули Мюнхен, Швейцарія і польська заявка Кракова. Всі рішення щодо відмов приймалися на спеціальних референдуми і були продиктовані жителями міст витратити бюджетні гроші на інші цілі.

Нагадаємо, протягом кількох місяців Україна позбулася можливості провести чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 році, а також з невідомих причин вибула з перегонів за футбольне Євро-2020. !zn

Читайте також:

В Осло назвали суму, скільки коштуватиме "бюджетна" Олімпіада-2022

Глава МОК закликав поважати вибір спортсменів, які змінюють громадянство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі