Українську тенісистку освистали на Ролан Гаррос за відмову потиснути руку суперниці з Білорусі

Відео
Поділитися
Українську тенісистку освистали на Ролан Гаррос за відмову потиснути руку суперниці з Білорусі Марта Костюк © Jimmie48 Tennis Photography
Фанати негативно відреагували на дії Марти Костюк.

Українська тенісистка Марта Костюк відмовилася потиснути руку другій ракетці світу з Білорусі Аріні Соболенко після матчу першого кола Ролан Гаррос.

Поєдинок завершився перемогою Соболенко з рахунком 6:3, 6:2, після чого українка підійшла до судді та потиснула руку, але проігнорувала суперницю.

Глядачі на трибунах почали свистіти, а тенісистка з Білорусі спочатку подумала, що це свист на її адресу.

Соболенко після поєдинку торкнулася цієї теми:

"Я розумію, чому вони не тиснуть нам руки. Я можу уявити реакцію з українського боку, якщо вони потиснуть нам руки. Тому я це розумію. І розумію, що це не стосується мене особисто. Ось і все".

Костюк також зробила заяву у бесіді з журналістами:

"Вона (Соболенко – прим.) ніколи не каже, що особисто не підтримує цю війну. Я відчуваю, що журналісти повинні змінити свої питання. Війна вже йде. Минуло 15 місяців після початку. Я відчуваю, що ви повинні запитати цих гравців, кого б вони хотіли бачити переможцем. Якщо ви поставите це питання, я не дуже впевнена, що ці люди скажуть, що Україну.

Я думаю, це змінить життя людей. Найбільша різниця в тому, що якщо ви запитаєте мене, кого б я хотіла бачити переможцем, я б сказала, звичайно, що Україну. Про них не впевнена. Я думаю, що вона повинна говорити сама за себе, перш за все. Я особисто знаю тенісистів, які підтримують війну. Не можна сказати, що взагалі ніхто її не підтримує". 

Нагадаємо, росіяни та білоруси не були відсторонені від турнірів під егідою WTA та ATP, тому продовжують грати у нейтральному статусі.

Раніше повідомлялося про те, що Світоліна обіграла росіянку і стала чемпіонкою турніру WTA у Франції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі