Українські паралімпійці виступили проти допуску росіян та білорусів навіть у нейтральному статусі

Поділитися
Українські паралімпійці виступили проти допуску росіян та білорусів навіть у нейтральному статусі Паралімпійці рішуче виступили проти окупантів © Фото з відкритих джерел
Українці не хочуть бачити спортсменів із цих країн на міжнародних змаганнях.

Національні паралімпійські збірні України з літніх та зимових видів спорту виступили проти допуску російських та білоруських паралімпійців до міжнародних змагань навіть у нейтральному статусі.

"Паралімпійці України сьогодні заявляють, що на тлі масових вбивств агресорами та терористами питання повернення Росії та Білорусі до паралімпійського спорту не може навіть обговорюватися. Як і можливість їх виступів під нейтральним прапором.

Українська паралімпійська спільнота вимагає від усіх спортивних федерацій міжнародного паралімпійського спорту не дозволяти представникам Росії та Білорусі брати участь у міжнародних змаганнях. Міжнародний спорт має зупиняти війну, вбивства та геноцид людей. Спорт – це світ", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 24 лютого президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

Після цього російський спорт почав поринати в повну ізоляцію. Практично не залишилося федерацій, які б не виключили росіян зі своїх змагань.

У вересні з'явилася інформація про те, що погляди деяких світових спортивних функціонерів почали схилятися до поступового повернення російських та білоруських спортсменів на умовах нейтралітету.

Раніше повідомлялося, що міжнародна федерація джиу-джитсу допустила до змагань росіян під нейтральним прапором.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі