Українська рекордсменка Катерина Долган загинула в ДТП

Поділитися
Українська рекордсменка Катерина Долган загинула в ДТП Катерині Долган був 21 рік © Катерина Долган / Facebook
Катерина Долган встановила рекорди безперервного бігу на біговому тренажері і швидкісний рекорд в бігу на 10 тисяч метрів.

В автомобільній аварії загинула спортсменка Катерина Долган. Смертельна ДТП сталася на трасі «Київ - Прилуки» в суботу, 19 червня. Про загибель 21-річної спортсменки повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

«Учора в ДТП розбилася.... рекордсменка Національного реєстру рекордів України в номінації «Найтриваліший безперервний біг на біговій тренажері», кандидат у майстри спорту з легкої атлетики, призер численних змагань і чемпіонатів України Катерина Долган... Ще два дні тому вона брала участь в своєму черговому забігу в Сумах. І попереду було ще все життя, маса планів, перемог і мрій... Коли ми готували її рекорд, ми назвали Катю «Та, що біжить за сонцем»... Легкого бігу тобі у Вічність, дівчинко», - написала Вєтрова у Facebook в неділю.

У номінації «Найтриваліший безперервний біг на біговій тренажері» Долган без перерв на відпочинок пробігла 51 км за 5 годин. Вона вчилася в Київському університеті ім. М. Драгоманова за спеціальністю «фізичне виховання». Легкою атлетикою дівчина почала займатися в 16 років.

У травні Катерина Долгано посіла друге місце в Чемпіонаті України з гірського бігу (вгору-вниз). У квітні минулого року вона встановила рекорд України з бігу на 10 тисяч метрів з результатом 39: 40.14, повідомляє «Фокус».

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг та дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

У 2020 році на дорогах України сталося понад 26 тисяч автомобільних аварій з потерпілими, понад 3,5 тисячі людей загинули, майже 32 тисячі - отримали травми.

У 2018 році в Україні зафіксовано понад 24 тисяч ДТП з потерпілими, в яких загинуло 3,3 тисячі осіб, більше 30 тисяч отримали травми. У 2019 році статистка погіршилася: 26 тисяч ДТП з потерпілими, майже 3,5 тисяч загиблих і майже 33 тисячі травмованих.

У 2016 році на дорогах України загинули більше 4,5 тисяч людей. Три чверті з них – чоловіки, переважно працездатного віку.

Детальніше про статистикою ДТП читайте у статтях Наталії Рингач "Правила дорожньої небезпеки" і "Ціна яких можна уникнути втрат. ДТП в Україні" а про роботу поліції – в матеріалі Антона Геращенка "Зупинимо смерті на дорогах!" у ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі