Українська легкоатлетка прийняла громадянство Італії

Поділитися
Українська легкоатлетка прийняла громадянство Італії
Титулована спортсменка відмовилася від українського громадянства.

Українська легкоатлетка Софія Яремчук вирішила відмовитися від українського громадянства на користь громадянства Італії. Про це повідомив НОК України у Львівській області.

6 березня на міжнародному турнірі в Римі Яремчук тріумфувала в забігу на 10 км і показала час 32:52. Після перемоги стало відомо, що українка вирішила прийняти італійське громадянство.

"Так, це правда - недавно я отримала італійське громадянство. Ще до чемпіонату світу в Гдині я мріяла пробігти марафон за нормативом і потрапити в національну команду України. Але в кінці січня мені довелося зробити вибір. Це був непростий крок для мене і дуже обдуманий. Хочу зазначити, що я вже багато років тренуюся в Італії, тут живе моя мама. Сподіваюся бути почутою і не засудженою", - сказала Софія Яремчук.

За словами легкоатлетки, за свою кар'єру, вона так і не отримала ніякої підтримки від держави.

"Ніякої підтримки від області за всі роки моєї спортивної кар'єри у мене не було. Всі тренувальні збори за кордоном і підготовку до чемпіонату світу з напівмарафону я проводила за власні кошти і завдяки допомозі мого клубу Acsi Italia Atletica і мого тренера Фабіо Мартеллі, яким я дуже вдячна. У зв'язку з пандемією я залишилася не в кращому становищі, тому що всі комерційні змагання скасували. Щодо виступів на змаганнях за Україну, поки не можу дати чіткої відповіді. Ми будемо розмовляти з юристами і World Athletics", - підсумувала легкоатлетка.

Софія Яремчук була визнана кращою легкоатлеткою України в листопаді 2019 року.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про плани Києва дозволити подвійне громадянство з країнами Європейського Союзу. За його словами, будуть встановлені обмеження на подвійне громадянство для депутатів парламенту, міністрів. Також не буде дозволено подвійне громадянство з РФ.

Детальніше читайте в статті Ігоря Попова "Велика чистка: з влади будуть звільняти біпатридів?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі