Українська бобслеїстка попалася на допінгу на Олімпіаді-2022 у Пекіні

Поділитися
Українська бобслеїстка попалася на допінгу на Олімпіаді-2022 у Пекіні Гунько – перша спортсменка в олімпійському монобобі в історії України © НОК України
Це вже другий випадок в українській збірній на Іграх.

В аналізах української бобслеїстки Лідії Гунько було виявлено допінг, про що повідомило Міжнародне агентство допінг-тестування (ITA).

У зразку спортсменки виявлено метаболіти дегідрохлорметилтестостерону - речовини із групи андрогенних анаболічних стероїдів.

Пробу було взято 14 лютого під час допінг-контролю в рамках змагань на Олімпіаді-2022. Тепер Гунько тимчасово відсторонена від змагань до завершення розгляду цієї ситуації відповідно до правил WADA.

Варто зазначити, що українка може оскаржити відсторонення у Спортивному арбітражному суді та запросити результат аналізу з другої проби.

Лідія Гунько посіла 20-те місце з 20-ти у жіночому монобобі на Іграх у Пекіні. Вона стала першою спортсменкою в історії України в цьому виді спорту на Олімпіаді.

У минулому Гунько була стронгвумен, а до бобслею спортсменка перейшла у 2018-му році.

Це вже другий випадок у складі України на Іграх у Пекіні. Раніше в аналогічній ситуації опинилася лижниця Валентина Камінська, яка вирішила завершити кар'єру після появи інформації про позитивну допінг-пробу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі