Україна висловила Ізраїлю протест проти проведення чемпіонату Європи з самбо зі спортсменами з РФ та Білорусі

Поділитися
Україна висловила Ізраїлю протест проти проведення чемпіонату Європи з самбо зі спортсменами з РФ та Білорусі Турніри з самбо спонсорує "Роснєфть" © sambo-fias.org
Представників двох країн не усунули від міжнародних турнірів із самбо.

Посольство України в Ізраїлі висловило протест проти проведення чемпіонату Європи з самбо у Хайфі за участю спортсменів із Росії та Білорусі.

Заява опублікована на сторінці диппредставництва у Facebook:

"Ми висловлюємо протест Міністерству культури і спорту та муніципалітету Хайфи за проведення ЧЄ з самбо, в якому беруть участь російські та білоруські спортсмени, а спонсором виступає російська державна компанія, яка перебуває під санкціями всіх західних країн.

Росія використовує спорт як ідеологічну зброю для поширення пропаганди та обілення своїх злочинів. Білорусь як партнер військової агресії проти України також несе відповідальність за злочини проти людяності, що сталися в Україні.

Цей турнір є сценою для двох злочинних режимів та образою пам'яті сотень тисяч громадян України, у тому числі понад 220 українських спортсменів, які віддали свої життя у боротьбі за майбутнє демократичної європейської країни. Українська сторона закликає ізраїльську сторону вжити всіх необхідних заходів для скасування турніру та його бойкоту".

Спонсором ЧЄ з самбо є нафтогазова компанія з РФ "Роснєфть". Міжнародна федерація самбо (FIAS) ще минулого року дозволила представникам Росії та Білорусі змагатися на міжнародній арені під нейтральним прапором, тож українські спортсмени пропускають турніри.

Раніше повідомлялося про те, що збірні Росії та Білорусі не допущені до відбору на Євробаскет-2025.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі