Україна виграла чотири золота у шостий день Паралімпіади-2024

Поділитися
Україна виграла чотири золота у шостий день Паралімпіади-2024 Юлія Шуляр © paralympic.org.ua
Також українці здобули ще шість нагород.

У шостий день змагань на літній Паралімпіаді-2024 у Парижі збірна України здобула десять медалей – 4 золоті, 3 срібні та 3 бронзові нагороди.

Три золота у скарбничку країни принесли легкоатлети. У бігу на 400 метрів у класі T37 перемогу відсвяткувала Наталія Кобзар, яка вже має в активі срібло. На аналогічній дистанції у класі T20 чемпіонкою стала Юлія Шуляр.

У штовханні ядра (клас F20) перемогу святкував Олександр Яровий, а його результат 17,61 метра став новим світовим рекордом. Бронзу у цьому ж турнірі виграв ще один українець Максим Коваль.

Також серед легкоатлетів бронзову медаль виграла Оксана Ботурчук у бігу на 400 метрів у класі T12.

Четверте золото України в активі у плавця Юрія Шенгура на дистанції 100 метрів на спині у класі S7. Тут у збірної також вийшов подвійний подіум – друге місце посів Андрій Трусов.

У плаванні також срібло в активі Ігоря Німченка на дистанції 100 метрів батерфляєм у класі S10. Другим на дистанції 200 метрів комплексом у класі SM11 став Данило Чуфаров.

Наприкінці дня українка Олена Федота принесла збірній першу медаль у фехтуванні на візках (категорія B). У бронзовому поєдинку вона перемогла китаянку Ао Ланчжу з рахунком 15:3.

За підсумками дня збірна України має в активі вже 45 медалей – 9 золотих, 15 срібних та 21 бронзову. Цей результат дозволяє посідати сьоме місце у медальному заліку Ігор.

Раніше повідомлялося, що легкоатлетка Ботурчук встановила рекорд України на Паралімпіаді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі