Україна пропустить юнацький чемпіонат світу з дзюдо через участь "нейтральних" росіян

Поділитися
Україна пропустить юнацький чемпіонат світу з дзюдо через участь Михайло Кошляк © ukrainejudo.com
Один із представників РФ є військовослужбовцем.

Збірна України пропустить юнацький чемпіонат світу з дзюдо в Португалії через допуск на турнір росіян у нейтральному статусі.

Про це повідомив президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк у Facebook:

"Кілька днів тому Міжнародна федерація дзюдо, як завжди в останній момент, допустила до світових змагань у нейтральному статусі сімох російських спортсменів, один з них діючий військовослужбовець. Тому збірна України відмовилася від участі у світовій юніорській першості.

Хочу знову наголосити, що моя позиція, як президента ФДУ, позиція Президії національної Федерації щодо таких рішень IJF незмінна. І вона залишиться незмінною, поки в Україні триває війна, поки щодня гинуть люди, поки ворог постійно обстрілює лікарні, школи, магазини, руйнує міста та села. Командам країн-агресорок не місце у світовому спорті.

Дзюдо нас вчить поважати суперника та демонструвати цю повагу на татамі. Але у наших реаліях це неможливо. А вся ця історія з "нейтральними" атлетами – просто якийсь фейк. Адже весь цивілізований світ розуміє, що під "нейтральністю" ховаються спортсмени країни, яка веде криваву війну у центрі Європи".

Нагадаємо, Міжнародна федерація дзюдо допустила росіян та білорусів на турніри без символіки країн. При цьому спортсмени проходять перевірку на критерії відповідності нейтральності.

Нагадаємо, минулого літа в Києві внаслідок ракетного удару Росії загинула юна дзюдоїстка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі