Україна повинна побудувати дві арени для проведення Євробаскету-2025 - Бродський

Поділитися
Україна повинна побудувати дві арени для проведення Євробаскету-2025 - Бродський Бродський упевнений, що заявка України може перемогти © ФБУ
Президент ФБУ оцінив шанси української заявки на перемогу в боротьбі за право провести турнір.

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський прокоментував подачу заявки на проведення Євробаскету-2025.

"Десь місяць тому я почув, що президент підтримує цю ідею. Після цього я звернувся до керівника ОП Єрмака, до міністра спорту Гутцайта.

Мені було доручено ініціювати заявку до Європейської федерації. Що ми і зробили. Встигли в останній день. Вчора ФІБА підтвердила, що ми будемо брати участь у конкурсі.

Шість країн, мене там турбує в першу чергу Росія, все інше ми подолаємо, ну і Росію теж. Ми зобов'язані побудувати два зали - на 15 і 10 тисяч. Пропонували два міста. 15-тисячник у Києві - це обов'язково. Як варіант для 10-тисячника - Львів.

Ще є Дніпро, Одеса і Харків. Рішення буде приймати президент України, а також президент ФІБА. 30 вересня очікується приїзд президента ФІБА для зустрічі із Зеленським.

Побудувати все потрібно до 1 грудня 2024 року. Сьогоднішня влада будує все швидко, тому, я думаю, що ми все побудуємо. Для України це була б така точка на тому шляху, який ми почали, почали творити гру, яка стане національною", - заявив Бродський на прес-конференції, присвяченій старту нового баскетбольного сезону.

Варто відзначити, що Україна повинна була прийняти Євробаскет у 2015-му році, але турнір провести не вдалося через нестабільну ситуацію в країні.

Раніше повідомлялося про те, що Україна дізналася суперників у кваліфікації чоловічого чемпіонату світу з баскетболу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі