Україна не програла Бельгії, але залишилася без плей-оф Євро-2024

Відео
Поділитися
Україна не програла Бельгії, але залишилася без плей-оф Євро-2024 © EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
Українські футболісти не зуміли пройти групу.

У середу, 26 червня, у Штутгарті на стадіоні МХП-Арена збірна України провела третій матч у групі на Євро-2024 проти команди Бельгії.

Після двох турів у Румунії, Словаччини, України та Бельгії було по 3 набрані очки і всі команди перед останнім туром мали шанси на вихід із групи.

Ребров вирішив ризикнути і поставив несподіваний склад та схему гри (5-3-2) – у старті не знайшлося місце травмованим Михайлу Мудрику та Віктору Циганкову, а наставник вирішив зіграти у двох нападників – Романа Яремчука та Артема Довбика.

Також з перших хвилин на полі до пари Матвієнко – Забарний приєднався центрбек Олександр Сваток, а ліворуч на фланзі оборони свій перший матч на турнірі розпочав Віталій Міколенко.

Перший тайм українські футболісти провели на рівних із третьою командою рейтингу ФІФА, а за моментами навіть виглядали гострішими. Свої непогані шанси втратили Яремчук, Довбик та Судаков. У бельгійців можна відзначити лише удар Лукаку, який на старті поєдинку продавив Миколенка у штрафному майданчику і пробив слабо у бік Трубіна.

Після перерви бельгійці спробували грати активніше і на швидкості, проте також не здавалися непереможними. Ребров освіжив гру замінами, а Маліновський, який вийшов на поле, мав два гарні моменти – спочатку майже закрутив у ворота м'яч прямим ударом після кутового, а пізніше його постріл заблокував захисник.

Наприкінці зустрічі бельгіці стали відверто затягувати час, граючи на нічию, а наша збірна зуміла створити ще один класний момент - Судаков прорвався крізь захист бельгійців і з вбивчої позиції пробив низом у руки голкіперу - 0:0.

Для нашої національної команди ця гра стала першою в історії чемпіонатів Європи без пропущених голів.

Україна – Бельгія – 0:0

Україна: Трубін, Миколенко (Зінченко, 58), Матвієнко, Сваток (Ярмоленко, 81), Забарний, Тимчик, Судаков, Бражко (Степаненко, 70), Шапаренко (Маліновський, 70), Довбик, Яремчук (Ванат, 70).

Бельгія: Кастельс, Кастань, Теат, Фас, Вертонген – Тілеманс (Мангаля, 61), Онана, де Брюйне – Троссар (Карраско, 62), Лукаку (Опенда, 90), Доку (Бакайоко, 77).

Попередження: Довбик - Фас

Відеоогляд матчу можна подивитися за посиланням.

У паралельному матчі Румунія та Словаччина зіграли внічию 1:1, що через різницю м'ячів означало четверте місце збірної України у групі.

Усі команди у квартеті набрали по чотири очки, а до 1/8 фіналу пробилися Словаччина, Бельгія та Румунія.

Збірна України стала першою командою в історії, що не вийшла у плей-оф Євро з 4 очками після розширення турніру у 2016 році.

Раніше повідомлялося про те, що Франція, Англія та Нідерланди гарантували собі вихід у плей-офф Євро-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі