Збірна України в більшості дотиснула Швецію і вийшла до чвертьфіналу Євро-2020

Відео
Поділитися
Збірна України в більшості дотиснула Швецію і вийшла до чвертьфіналу Євро-2020 Україна в чвертьфіналі зіграє з Англією © uefa.com
Команда Андрія Шевченка здобула перемогу у доданий до овертаймів час.

У вівторок, 29 червня, в Глазго на стадіоні "Хемпден Парк" збірна України провела поєдинок 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції.

Команда Андрія Шевченка перемогла з рахунком 2:1.

Українська команда активно почала перший тайм і могла забивати, коли Яремчук скористався пасом від Ярмоленка, але не зумів переграти воротаря.

Проте, вже на 27-й хвилині українці вийшли вперед: Ярмоленко ефектно викрутив м'яч на Зінченка, а футболіст "Манчестер Сіті" в дотик розстріляв ворота суперника - 1:0.

Шведи не збільшували темп і діяли обережно, але зуміли створити свій гол до перерви. Ісак викотив м'яч під удар Форсбергу за межами штрафного - шведський футболіст пробив, а м'яч після рикошету від Забарного опинився в сітці воріт Бущана.

На початку другого тайму команди обмінялися атаками, в яких повинні були забивати. Спочатку Сидорчук після пасу від Ярмоленка пробив у дотик і влучив у штангу, а потім каркас воріт врятував уже українську збірну після удару від Форсберга.

Форсберг продовжив створювати проблеми українським захисником - на 69-й хвилині лідер шведської збірної увійшов у штрафну і пробив у поперечину воріт. Ближче до фінального свистка гра заспокоїлася і перейшла в овертайми.

У першому овертаймі відбулася складна для обох команд подія. Даніельсон прямою ногою завдав серйозної травми Бєсєдіну - арбітр видалив шведа, а український форвард відразу покинув поле.

У більшості збірна України володіла перевагою і створила кілька потенційно небезпечних моментів. Коли здавалося, що попереду на команди чекає серія пенальті, українська збірна здобула перемогу, не чекаючи лотереї. Довбик, який вийшов на заміну, замкнув подачу з флангу від Зінченка в доданий до другого овертайму час і вивів Україну до чвертьфіналу.

Швеція - Україна - 1:2

Голи: Форсберг, 43 - Зінченко, 27, Довбик, 120+1

Швеція: Ольсен, Люстіг (Крафт, 84), Лінделеф, Даніельсон, Аугустінссон (Бенгтссон, 83), С. Ларссон (Классон, 97), К. Ольссон (Хеландер, 101), Екдаль, Форсберг, Кулусєвскі (Квайсон, 97) , Ісак (Берг, 97)

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Зінченко, Степаненко (Макаренко, 84), Сидорчук (Безус, 118), Ярмоленко (Довбик, 106), Яремчук (Бесєдін, 91, Циганков, 101), Шапаренко (Малиновський, 61)

Попередження: Кулусєвскі, Форсберг - Ярмоленко, Довбик

Вилучення: Даніельcон, 98

Огляд матчу

Україна вперше в своїй історії пробилася до чвертьфіналу чемпіонату Європи, де зіграє з Англією. Поєдинок пройде в Римі 3 липня.

Євро-2020: календар і результати всіх матчів турніру.

Підписуйтесь на Телеграм-канал ZN.UA про Євро-2020.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі