УАФ звернулася до УЄФА через банер грецьких фанатів про "Азов" на матчі "Аріс" – "Динамо"

Поділитися
УАФ звернулася до УЄФА через банер грецьких фанатів про
Українська асоціація зазначила, що звинувачення у нацизмі є частиною російської пропаганди.

Українська асоціація футболу (УАФ) звернулася з листом до УЄФА та Грецької федерації футболу після того, як уболівальники "Аріса" розмістили банер про "Азов" на матчі кваліфікації Ліги конференцій з київським "Динамо" (1:0).

"На трибунах Kleanthis Vikelidis Stadium (Салоніки, Греція) було продемонстровано обурливий банер на адресу захисників "Азовсталі", а саме Smash Azov nazis ("Знищити нацистів "Азова"), що було видно у трансляції матчу.

Припускаємо, що банер виготовили місцеві ультрас, які контактують із російськими фан-рухами, оскільки меседж на банері повністю збігається з посилами російської пропаганди. Вказаний банер було вилучено з трибун приблизно за 10 хвилин. Однак факт інциденту дуже стурбував, оскільки він є небезпечним сигналом глибоко помилкового сприйняття трагічних подій в Україні, а також прикладом неприйнятної для футбольної сім'ї пропаганди насильства на матчах змагань під егідою УЄФА.

Захисники "Азовсталі", також відомі як підрозділ "Азов" української армії, не мають жодного зв'язку з нацистами, як ніхто з українського суспільства, але це наратив російської пропаганди, який вона поширює по всьому світу.

Просимо УЄФА та колег з Грецької федерації футболу уважно розглянути описаний епізод та знайти можливість вжити суворих заходів щодо порушників, а також запобіжних заходів для превенції подібних випадків надалі”, – сказано в листі УАФ.

Нагадаємо, матч-відповідь третього раунду кваліфікації Ліги конференцій команди проведуть у Румунії 17 серпня.

"Аріс" – "Динамо" 1:0: огляд матчу відбору Ліги конференцій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі