У Ріо презентували офіційний м'яч бразильського мундіалю

Поділитися
У Ріо презентували офіційний м'яч бразильського мундіалю © global.adidas.com
Найголовніший винуватець перемог і поразок команд, а також радості і розчарувань вболівальників, зроблений фірмою Adidas, отримав назву "Бразука".

У Ріо-де-Жанейро було презентовано офіційний м'яч чемпіонату світу-2014 року, який розфарбовано у кольори Бразилії, він отримав ім'я - "Бразука".

М'яч, зроблений фірмою "Адідас", отримав свою назву у вересні 2012 року за результатами народного голосування у Бразилії, в якому взяли участь понад 1 млн футбольних фанатів. Слово brazuca часто використовується бразильцями, коли хочуть підкреслити особливі національні якості в людині - веселість, доброзичливість і товариськість.

Зазначимо, що кольори і стрічки, використані у дизайні окремих панелей, символізують традиційні "браслети бажань", які носять у цій країні. Також ці елементи відображають атмосферу загальних веселощів, з яким гра асоціюється у Бразилії.

Сам м'яч "Бразука" проходив тестування протягом двох з половиною років. У тестах взяли участь понад 600 провідних світових гравців і 30 команд з 10 країн на трьох континентах. До списку клубів, які взяли участь у тестах, увійшли "Мілан", "Баварія", "Палмейрас" і "Флуміненсе". Серед гравців, які брали участь у випробуваннях "Бразуки", були такі світові футбольні зірки, як Ліонель Мессі, Ікер Касільяс, Бастіан Швайнштайгер і Зінедін Зідан.

Цей же м'яч, але з іншим дизайном, вже пройшов перевірку міжнародними матчами на молодіжному чемпіонаті світу. Крім того м'яч використовували у товариському матчі між збірними Швеції та Аргентини у лютому 2013 року.

Лідери фаворитів чемпіонату світу Бразилії та Іспанії Дані Алвеш і Ікер Касільяс вже встигли з позитивної сторони охарактеризувати новий м'яч. Воротар Касільяс відзначив, що він "просочений" атмосферою Бразилії.

Нагадаємо, що чемпіонат світу пройде з 12 червня по 13 липня 2014 року. Жеребкування турніру відбудеться 6 грудня. !zn

Читайте також:

У Бразилії виявили сотню незаконних продавців квитків на ЧС

Бразильський воротар перевершив досягнення Пеле

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі