У Польщі закликали не допускати до змагань дзюдоїстів із Росії та Білорусі

Поділитися
У Польщі закликали не допускати до змагань дзюдоїстів із Росії та Білорусі © НОК України
Окупанти були допущені до міжнародних турнірів.

Президент польської асоціації дзюдо Яцек Завадка звернувся до президента Міжнародної федерації дзюдо Маріуса Візера з проханням не допускати до змагань дзюдоїстів з Росії та Білорусі.

"Дозволити спортсменам з Білорусі та Росії змагатись у Катаріі було рішенням, з яким ми не згодні. Ми вважаємо його неправильним. Прошу переглянути участь російських та білоруських спортсменів у змаганнях. Як державу ми дуже активно допомагаємо Україні, українці знайшли притулок у Польщі.

Ми знаємо, що означає шукати допомоги та притулку перед агресією, тому прошу не допускати російських та білоруських спортсменів до змагань в яких хотіли брати участь українські спортсмени. Ми знаємо, що багато спортсменів, які представляють країни-агресори, є представниками армії та силових відомств, тому важко говорити про їхню незалежність, оскільки вони отримують винагороду від армії  режиму", – сказав Завадко.

Нагадаємо, Міжнародна федерація дзюдо допустила росіян та білорусів на турніри без символіки країн. Раніше всім федераціям надійшла така рекомендація Міжнародного олімпійського комітету. У командних видах спорту заборона залишилася в силі.

Чемпіонат світу-2023 з дзюдо пройде у Досі (Катар) з 7 по 14 травня.

Раніше повідомлялося про те, що у заявці росіян на чемпіонат світу з дзюдо присутні військовослужбовці РФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі