У Польщі назвали умову, за якої допустять росіян до спортивних турнірів на своїй території

Поділитися
У Польщі назвали умову, за якої допустять росіян до спортивних турнірів на своїй території Бортнічук – міністр спорту та туризму Польщі © Gazeta Wyborcza
Поляки мають важливу умову.

Міністр спорту та туризму Польщі Каміль Бортнічук розповів, за якої умови буде готовий допустити росіян та білорусів до змагань на польській території.

"Ми запросимо росіян та білорусів, які підпишуть декларацію про непідтримку війни, про їхню опозицію до військових злочинів, у скоєнні яких Міжнародний кримінальний суд у Гаазі звинувачує Владіміра Путіна. Якщо російський спортсмен підпише таку декларацію, я запрошу його до Польщі та європейського спорту. Це була наша жорстка умова. Ми запросимо тих, хто виконає умови та підпише декларацію", - сказав Бортнічук.

Нагадаємо, 28 березня МОК із низкою обмежень повернув росіян та білорусів у міжнародний спорт.

До турнірів допущені індивідуальні атлети, тоді як у командних видах спорту заборона залишається чинною. Спортивні федерації матимуть змогу заявляти на свої змагання лише атлетів, які не були помічені в активній підтримці війни в Україні. Ця ж умова стосується тренерів та персоналу. Заборонено участь усіх російських та білоруських військовослужбовців, а також членів армійських організацій.

Раніше повідомлялося про те, що Данія не проводитиме турніри з фехтування у себе в країні через допуск росіян.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі