У Неаполі встановили скульптуру Дієго Марадони

Поділитися
У Неаполі встановили скульптуру Дієго Марадони
Пам'ятник відкрили у присутності сина Марадони – Дієго-молодшого.

В італійському Неаполі на площі перед вхідною брамою сектору Дістинті стадіону «Дієго Армандо Марадона» відкрили статую чемпіона Аргентини, створена скульптором Доменіко Сепе, повідомляє місцевий портал Napoli Today.

Крім відкриття роботи, муніципалітет вшанував пам'ять Марадони квітковою композицією, що зображує міфічне число десять.

На церемонії відкриття пам'ятника також були присутні син футболіста Дієго Армандо Марадона-молодший та члени команди "Наполі" (Бруно Джордано, Алессандро Реніка, Джузеппе Брусколотті), а також екс-президент клубу "Наполі" Коррадо Ферлайно та нинішній президент Аурелі.

Марадона помер у своєму будинку 25 листопада 2020 року, йому було 60 років. Причиною смерті стала серцева недостатність. Незадовго до смерті його виписали з лікарні після перенесеної операції, яку йому провели через субдуральну гематому. Після виписки з лікарні його доправили до клініки для лікування від алкогольної залежності.

Президент Аргентини Альберта Фернандес оголосив у республіці триденну жалобу загальнонаціонального рівня, на церемонію прощання з Марадоною прийшли десятки тисяч людей. Вона минула у резиденції президента.

На початку листопада італійський клуб «Наполі» випустив спеціальний комплект форми до річниці смерті Марадони. У клубі зазначили, що члени команди зіграють у ній три матчі – 7 листопада проти «Верони», 28 листопада проти римського «Лаціо» та 21 листопада з міланським «Інтером».

Раніше прокуратура міста Сан-Ісідро звинуватила у смерті легендарного футболіста Дієго Марадони семи особам

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі