У МВС відкрили справу по турніру Стелли Захарової

Поділитися
У МВС відкрили справу по турніру Стелли Захарової Стелла Захарова надала кошторис із завищеними цінами © Укрінформ
Міністерство молоді та спорту готове співпрацювати зі слідством, а прізвище головного організатора у справі не фігурує.

Печерським управлінням МВС у Києві розпочато досудове розслідування щодо використання коштів під час проведення міжнародного турніру зі спортивної гімнастики Ukraine Nation Cup, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на директора Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артема Шевченка.

"4 червня Печерське управління МВС у Києві на підставі матеріалів СБУ внесла до Єдиного держреєстру розслідувань постанову в частині першій статті 164 (зловживання владою або службовим становищем) відносно службових осіб Мінмолоді та спорту", - повідомив Шевченко.

Нагадаємо, головним організатором турніру є Стелла Захарова. Раніше "Радіо Свобода" публікувала бюджет проведення турніру на загальну суму 4 мільйони гривень. При цьому для проведення турніру пропонувалися необгрунтовані витрати бюджетних грошей - наприклад, 100 ручок по 69 гривень і п'ять DVD-R дисків по 272 гривні за штуку. Відзначимо, що прізвище Стелли Хлус (Захарової) у справі не фігурує.

Міністр спорту Ігор Жданов висловив намір максимально сприяти слідству. Організатори турніру подали кошторис на 4 мільйони гривень. І під час зустрічей зі мною, вони наполягали, що ці кошти мають бути направлені безпосередньо на фонд "Спорт і діти" Стелли Захарової, - цитує Жданова сайт Міністерства молоді та спорту України, - Я сказав, що такого не буде – все має відбуватися згідно чинного законодавства. Ще одна моя принципова позиція та вимога до Стелли Захарової, як організатора турніру, полягала в тому, що ці змагання мають бути проведені за адекватні та ринкові ціни. Ну, не можуть ручки коштувати по 70 гривень, чи інші подібні речі, особливо, коли в країні триває АТО і кожна копійка на рахунку. Я дав доручення "Укрспортзабезпеченню" перевірити кошторис, наданий Стеллою Захаровою, та отримав висновки, що, дійсно, багато його позицій не відповідають ринковим цінам і є завищеними. Тому моє завдання, як міністра, полягало в тому, щоб провести турнір, але одночасно не дати вкрасти державні гроші".

"Ні про які 4 мільйони гривень взагалі не йдеться і не може йтися. Ми оплатили лише 90 тисяч гривень на оренду зали Палацу спорту, який є державним підприємством та третину авансу за проживання і харчування спортсменів у розмірі 50 тисяч гривень. Загалом це приблизно 120 спортсменів, суддів, тренерів. При цьому, коли ми разом із правоохоронцями стали розбиратися, а хто ж там жив, виявилося, що там проживали не тільки учасники турніру. Тому ми взагалі остаточно припинили будь-які виплати", - резюмував Жданов.

Додамо, що турнір відбувся 23-24 травня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі