У крові російської фігуристки на Олімпіаді-2022 знайшли нові препарати для підвищення витривалості

Поділитися
У крові російської фігуристки на Олімпіаді-2022 знайшли нові препарати для підвищення витривалості Валієву не відсторонили від змагань © МОК
Вони не входять до списку заборонених.

У допінг-пробі російської фігуристки Камілі Валієвої знайшли нові речовини для підвищення витривалості, повідомляє The New York Times.

За інформацією джерела, в організмі юної спортсменки, крім раніше виявленого триметазидину, виявили ще L-карнітин та гіпоксен.

Ці препарати використовуються для підвищення витривалості та покращення роботи серця. Втім, вони не входять до списку забороненого Всесвітньою антидопінговою агенцією (WADA).

Нагадаємо, пробу було взято у Валієвої 25 грудня під час чемпіонату Росії в Санкт-Петербурзі, а 8 лютого (вже після командного турніру на Олімпіаді) лабораторія WADA у Швеції виявила в пробі 15-річної фігуристки триметазидин, який є аналогом мельдонію.

На спортсменку було накладено відсторонення від змагань, яке вона успішно опротестувала та отримала допуск до тренувань.

Раніше стали відомі нові подробиці допінгової справи російської фігуристки на Олімпіаді в Пекіні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі