У "Кременчуці" запропонували відродити Кубок України з хокею

Поділитися
У "Кременчуці" запропонували відродити Кубок України з хокею ХК "Кременчук" може взяти участь у Кубку України © ФХУ
Новачок українського чемпіонату програв у фіналі київським АТЕКу. Однак найближчим часом у команди може з'явитися шанс порадувати уболівальників завоюванням першого титулу.

Керівництво дебютанта українського чемпіонату з хокею ХК Кременчук виступило з ініціативою відродити Кубок України, який проводився лише один раз в історії.

Президент новоспеченого віце-чемпіона України Сергій Мазур вважає, що даний турнір підняв інтерес до українського хокею, який з-за фінансової кризи і політичних подій у країні суттєво знизився.

"Розмовляли з президентом Федерації хокею Анатолій Брезвін, виникла ідея провести у травні Кубок України в Кременчуці. Зараз наше місто "хворий" хокеєм, в секції приходять багато дітей, і ми хочемо підтримувати цей ажіотаж", - розповів Мазур після закінчення фінальної серії чемпіонату України.

Додамо, що Кубок України проводився в сезоні-2006/07, як раз тоді, коли чемпіоном України став київський АТЕК. Той чемпіонат пройшов без плей-офф, тому в ФХУ прийняли рішення провести ще один турнір щоб подарувати глядачам нові емоції, які безсумнівно несуть в собі ігри на виліт.

Читайте також: Дебютант сенсаційно вирвався в лідери хокейного чемпіонату України

У двох попередніх сезонах "Кременчук" виступав у вищій лізі чемпіонату Білорусі, в якому брали участь молодіжні склади білоруських клубів. Команда досить успішно грала в змаганнях, і якби не події в українській столиці в лютому 2014 року, коли іноземці просто боялися їхати в Київ з-за протистоянь на Майдані, то кременчужани напевно б проявили себе і в плей-офф.

Напередодні старту сезону-2014/15 керівники "Кременчука" заявили про готовність взяти участь у чемпіонаті України.

Програний фінал не змусив команду опустити руки, і вже зараз у "Кремені" будують плани на майбутнє. Як розповів генеральний менеджер команди Олександр Савицький, найближчим часом його підопічні візьмуть участь у турнірі в Німеччині. В кінці травня цілком ймовірно стануть відомі обриси наступного сезону, а в перших числах червня визначиться, чи буде переможець регулярного чемпіонату і віце-чемпіон виступати в Континентальному кубку.

Нагадаємо, що чемпіон минулорічної першості київський "Компаньйон" здобув право виступати в єврокубку, проте із-за того, що команда фактично тимчасово припинила своє існування, український клуб не був представлений на євроарені.

1 квітня у Броварах стартував тренувальний збір національної збірної України, яка 19-25 числа візьме участь в чемпіонаті світу (дивізіон 1А). До цього українці проведуть всього два спаринги. 8 квітня команда Олександра Годинюка відправиться в Білорусь, де зіграють проти ХК "Гомель".

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі