У Білорусі хочуть допомогти українському хокею, але бояться "напруги" в Києві

Поділитися
У Білорусі хочуть допомогти українському хокею, але бояться "напруги" в Києві Київський "Сокіл" ще кілька років тому грав у чемпіонаті Білорусі © http://hcsokol.com.ua/
Керівництво білоруського хокею хоче відродити змагання, в яких брали участь місцеві, а також українські та прибалтійські команди.

У Білорусі хочуть допомогти українському хокею, але бояться "напруженості" в Києві. У місцевій федерації хокею запропонували відродити спільні змагання, в яких взяли участь білоруські, українські та прибалтійські колективи, однак поки ідея не знайшла підтримки у клубних босів.

Один з керівників лідера чемпіонату Білорусі гродненського "Немана" припустив, що змагання з українцями та латвійцями були б дуже цікавими, але при цьому заявив про деякої напруженості, яка склалася в столиці України.

"Як підняти загальний рівень Екстраліги? Озвучувався і конкретний шлях - розширення географії.
Хотілося б знову підтягнути Україну, але... Поки важко уявляю, як це реалізувати практично. Не пропонувати ж сусідам, справді, проводити домашні матчі в умовних Гомелі або Жлобіні. Чим поганий Київ? Обстановка зараз там напружена, це ж загальновідомо", - заявив гендиректор "Немана" Анатолій Варивончик.

Нагадаємо, що на стику століть українські команди брали участь у Східно-Європейської хокейної ліги, де грали команди з Білорусі, Польщі, Росії, Латвії, Литви і України. Проте з часом турнір припинив існування, частково відродившись у Відкритому чемпіонаті Білорусі, де довгий час виступав київський "Сокіл". Сезон-2010/11 став останнім, коли в цих змаганнях була задіяна українська команда.

Втім, українські команди брали активну участь у білоруських змаганнях на юнацькому та юніорському рівнях. Так, у двох попередніх ж сезонах в білоруській вищій лізі виступав ХК "Кременчук", в якій були зібрані чи не найкращі українські хокеїсти до 21 року, а колектив фактично деякий час був базовим для юніорської та молодіжної збірних України.

Поки не повідомляється, наскільки серйозно сприйняли ідею відродження СЄХЛ в Україні, адже на сьогоднішній день професійний хокей в нашій країні існує лише на рівні збірних - чемпіонат України досі перебуває в підвішеному стані.

Раніше повідомлялося, що у Федерації хокею Польщі відмовили українській команді у вступі в місцевий чемпіонат. Поляки пояснили відмову вже зверстаним календарем і затвердженим кількістю учасників змагань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі