У Андрія Шевченка виявили статус резидента Великої Британії: надовго лишатися в Україні він не може 

Поділитися
У Андрія Шевченка виявили статус резидента Великої Британії: надовго лишатися в Україні він не може  © Dynamo.kiev.ua
Це означає, що зі свого спільного з Абрамовичем бізнесу податки він платить не Україні.   

Американське видання Bloomberg у травні опублікувало велике розслідування про бізнес-зв’язки колишнього тренера української збірної з футболу Андрія Шевченка із бізнес-імперією підсанкційного мільярдера Романа Абрамовича. Виявилося, що до окремих бізнес-структур російського олігарха Шева входить у статусі резидента Англії, пише "Цензор.нет"

"За даними з британських реєстрів, Андрій Шевченко й донині залишається у структурі Peat&Co. Директорує він у статусі резидента Великобританії. Такий статус зобов’язує особу щонайменше 183 дні податкового року залишатися в країні, яка надала резидентство", - пише видання.

Окрім того, статус англійського податкового резидента означає, що зі свого спільного з Абрамовичем бізнесу податки Шевченко платить саме у Великій Британії, а не в Україні. 

Британське резиденство надається особам, які є громадянами ЄС, або члени родини яких є громадянами ЄС. Чи має Шевченко англійське підданство наразі широкому загалу не відомо, однак члени його родини та діти ніколи не проживали в Україні. Тож, очевидно, що усі є англійцями. 

Аби не втратити резидентство, а відповідно й податкові пільги, ним передбачені, Шевченко не може залишати Британію на великий проміжок часу, а тому не може постійно проживати в Україні чи деінде. 

Нагадаємо, що навіть будучи головним тренером національної збірної з футболу, Шевченко приїздив в Україну вкрай рідко.  В середньому, протягом року він бував в нашій країні по 2-3 місяці. Однак, сумарно за ці 5 років віддаленого тренерства отримав рекордні 14 мільйонів доларів. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі