Триразова олімпійська чемпіонка Дар'я Домрачева захворіла мононуклеозом

Поділитися
Триразова олімпійська чемпіонка Дар'я Домрачева захворіла мононуклеозом Білоруська чемпіонка бореться із захворюванням © Instagram
Білоруська біатлоністка лікується від серйозного вірусного захворювання.

Триразова олімпійська чемпіонка і переможниця Кубку світу минулого сезону Дар'я Домрачева захворіла мононуклеозом. Про це розповіла сама спортсменка на своїй сторінці в Instagram, зазначивши, що вже йде на поправку.

"Мононуклеоз... Десь я вже про це чула... Не найприємніший діагноз. Всім привіт і прохання не переживати, гостра форма вже позаду. З рекомендацій медиків: відпочинок і прогулянки на свіжому повітрі. З'явився шанс насолодитися літом", – написала Домрачева.

Мононуклеоз - це гостре інфекційне захворювання, що характеризується лихоманкою, вражає ротоглотку, лімфатичні вузли, селезінку, печінку і змінює склад крові. Передається мононуклеоз повітряно-крапельним шляхом, часто зі слиною. Симптоми захворювання – підвищена температура і потовиділення, біль у м'язах і суглобах, постійні головні болі, запалення лімфовузлів, збільшення печінки і селезінки. Більшість хворих повністю одужує, у поодиноких випадках (менше 1%) можливий летальний результат через розвиток важких ускладнень. Видужуючим рекомендується повний спокій до нормалізації температури і зникнення болю в горлі, а також утримання від фізичних навантажень, щоб уникнути розриву селезінки.

Зазначимо, що такий же діагноз у минулому році перед початком біатлонного сезону був поставлений французькому біатлоністу Мартену Фуркаду, який у підсумку став переможцем Кубку світу. Раніше мононуклеозом хворіли і інші відомі спортсмени: хокеїст Уейн Гретцкі, тенісист Роджер Федерер, футболіст Паоло Ді Каніо.

Нагадаємо, новий біатлонний сезон стартує 29 листопада етапом Кубку світу в шведському Естерсунді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі