Титуловану білоруську спортсменку виключили зі збірної через підтримку протестів

Поділитися
Титуловану білоруську спортсменку виключили зі збірної через підтримку протестів Романовська виступила за перерахунок голосів на президентських виборах © Tut.by
Спортсменка виступала проти Олександра Лукашенка.

Чемпіонка світу з фрістайлу Олександра Романовська виключена зі збірної Білорусі за виступ проти Олександра Лукашенка.

"Складно змовчати, закрити очі на те, що відбувається, тому навіть не роздумувала. Наслідки, природньо, були передбачувані. Але це та ситуація, в якій потрібно показувати людські якості. Так, мене фактично виключили зі збірної через те, що відкрито підтримала протести. Але зараз я ні про що не шкодую, тому що чиста совість завжди важливіше", - наводить слова Романовської sportrbc.ru.

Відзначимо, що спортсменка виступила за перерахунок голосів на президентських виборах і підписала відкритий лист проти політичних репресій.

Романовська є чемпіонкою світу 2019 року в лижній акробатиці, а також багаторазовою переможницею етапів Кубка світу.

Нагадаємо, що в Білорусі вже понад три місяці тривають протести проти режиму Олександра Лукашенка, спровоковані фальсифікацією президентських виборів і міліцейським насильством проти громадян. За цей час тисячі людей були затримані і побиті силовиками, щонайменше шість протестуючих загинули. Десятки людей зникли безвісти.

Раніше повідомлялося про те, що в Білорусі співробітники хокейного клубу звільнилися через прохання зняти ролик на підтримку Лукашенка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі