Тенісистки Козлова і Світоліна пробилися у друге коло турніру в Дубаї

Поділитися
Тенісистки Козлова і Світоліна пробилися у друге коло турніру в Дубаї Катерина Козлова обіграла англійку Хізер Уотсон © womenstennisblog.com
З трьох стартували представниць України на турнірі в ОАЕ перший раунд пройшли двоє - Еліна Світоліна і Катерина Козлова.

Українки Катерина Козлова і Еліна Світоліна вийшли у другий раунд великого турніру в Дубаї, який проводиться під категорією WTA Premier. У першому раунді Козлова, яка пробилася в основну сітку через кваліфікацію, здолала британку Хізер Уотсон 6:4, 7:5. Світоліна без боротьби впоралася з американкою Коко вандевеге, яка взагалі. Першій ракетці України вистачило 17 хвилин, адже її суперниця відмовилася від боротьби через травму. У цей момент Світоліна вела 3:1.

Не зуміла подолати бар'єр першого кола Юлія Бейгельзімер: у впертій боротьбі вона поступилася 22-й ракетці світу Барборе Заглавовой-Стрыцовой з Чезии 4:6, 2:6. Матч тривав понад півтори години.

Козлова у другому колі зустрінеться з росіянкою Катериною Макарової, яка знаходиться на 10-му місці у світовому табелі про ранги. Втім у 20-річної уродженки Миколаєва, як ми пам'ятаємо, є досвід боротьби з досвідченими і більш титулованими суперницями: повергнутая нею Уотсон - 43-я ракетка світу.

Перемога Козлової примітна і тим, що півтора тижні тому Уотсон стала на шляху української збірної в матчі Кубка Федерації. Тоді 22-річна британка здолала Еліну Світоліну, і фактично ця поразка коштувала українкам місця в плей-офф. Додамо, що Козлова вперше у своїй кар'єрі пройшла перший раунд турніру такого високого рангу.

Читайте також: Новак Джокович став п'ятикратним переможцем Australian Open

Що стосується Світоліної, то їй у другому колі буде протистояти не менш сильний опонент - 3-я ракетка світу чешка Петра Квітова. Яку, до речі, українка вже обігравала: це сталося влітку 2014-го на турнірі в американському Цинциннаті (така ж категорія, як і в Дубаї). Тоді Світоліна була сильнішою Квітовою 6:2, 7:6.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі