Таліби допомагали будувати стадіони для ЧС-2022 у Катарі – ЗМІ

Поділитися
Таліби допомагали будувати стадіони для ЧС-2022 у Катарі – ЗМІ Таліби отримали гроші від Катару © Twitter / @JulianRoepcke
Турнір вже стартував.

Ісламістський рух "Талібан" надав техніку для будівництва стадіонів ЧС-2022 у Катарі, повідомляє The Telegraph.

За інформацією джерела, більшість вищого керівництва "Талібану" проживала в столиці Катару протягом останнього десятиліття, доки тривали мирні переговори з ООН і США.

Талібанські чиновники отримували значну фінансову допомогу від Катару та інвестували ці гроші у важку будівельну техніку, яку потім використали під час будівництва стадіонів для ЧС-2022.

"Таліби вклали величезні кошти у будівництво чемпіонату світу, цей турнір став для них золотою качкою. Їм заплатили мільйони", - повідомляє джерело, близьке до фігурантів справи.

Нагадаємо, 31 серпня 2021 року США заявили про повне виведення своїх військ з Афганістану. Внаслідок виходу американських військових влада в країні захопив ісламістський рух "Талібан".

Американський президент Джо Байден офіційно заявив про виключення Афганістану зі списку основних союзників США поза НАТО.

Чемпіонат світу з футболу вперше проходить у країні Близького Сходу. Також унікальним в історії є рішення щодо проведення мундіалю не в літні місяці.

Раніше повідомлялося про те, що ФІФА заборонила продаж пива на стадіонах ЧС-2022 у Катарі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі