"Сталь" наполягає на одноосібному праві зайняти місце в УПЛ

Поділитися
"Сталь" наполягає на одноосібному праві зайняти місце в УПЛ "Сталь" стоїть на своєму © ФК Сталь
Віце-президент дніпродзержинського клубу Микола Колючий відреагував на заяву генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна.

За словами Палкіна, замінити донецький "Металург", який оголосив себе банкрутом і знявся з нового сезону Прем'єр-ліги, має виключно вилетівший у нижчий дивізіон маріупольський "Іллічівець", а не "Сталь", яка завоювала срібні медалі Першої ліги.

Але віце-президент дніпродзержинців Микола Колючий наполягає, що за всіма правилами саме "Сталь" повинна вийти в еліту.

"Деякі ЗМІ, посилаючись на пункт 8.3 статті 5, де сказано "якщо команда Прем'єр-ліги виключена зі змагань і вона посіла у підсумковій таблиці місце вище останнього, тоді в прем'єр-лізі залишається учасник, головна команда якого посіла останнє місце в турнірній таблиці". Звертаю вашу увагу на словосполучення "виключили зі змагань", а донецький "Металург" ніхто не виключав, він сам знявся. "Виключили" й "знявся" - це різні речі. Щоб клуб був виключений, потрібно не виконувати той же регламент, не приїхати на кілька матчів і допустити інші порушення, які траплялися в українському футболі. Тому в даному випадку мова не може йти про команду, яка посіла останнє місце і могла б залишитися в лізі. Крім того, підсумки минулого чемпіонату були підведені згідно регламенту 2014/2015, і "Іллічівець" став командою ПФЛ, де сьогодні вже є календар наступного першості. Далі вступає в силу пункт 8.5 статті 5, який говорить "у разі виникнення непередбачених цим регламентом ситуацій, рішення про склад учасників Прем'єр-ліги приймає виконавчий комітет ФФУ на основі пропозицій Прем'єр-ліги". Тобто, не треба нічого вигадувати, все прописано в регламенті", - сказав Колючий.

"Слова Палкіна? Думаю, що це посил до своїх - як треба себе вести і що треба говорити. Чим більше "своїх" команд в лізі, тим простіше жити. Тобто, ще раз, коли кажуть в підтримку "Іллічівця" – це навмисна подача інформації, що так і повинно бути. Але це неправда, це лукавство, це гра слів, це не норма закону регламенту, а маніпуляція громадською думкою. Крім підконтрольних ЗМІ, ще можна дати команду підконтрольним підприємствам "подудіти". Тільки регламент від цього не зміниться".

Читайте також: Міжсезоння: арбітр зірвав спаринг "Динамо", "Дніпро" двічі забив з пенальті

Нагадаємо, новий сезон в українському футболі стартує 14 липня матчем за Суперкубок України між "Динамо" і "Шахтарем".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі