США можуть оголосити про дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор у Пекіні

Поділитися
США можуть оголосити про дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор у Пекіні
Спортсменам із Штатів брати участь у Іграх дозволено.

У США можуть оголосити про дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор у Пекіні вже цього тижня, повідомив телеканал CNN, посилаючись на власні джерела.

Така дія США передбачає, що на Олімпіаді в Пекіні не будуть присутні американські офіційні особи, проте спортсменам зі Штатів брати участь у Іграх дозволено.

Раніше президент США Джо Байден заявив журналістам, що Штати розглядають можливість дипломатичного бойкоту Олімпійських ігор у Пекіні у 2022 році.

На підтримку цього кроку виступили американські законодавці - як демократи, так і республіканці, зокрема спікер Палати представників Ненсі Пелосі, мотивуючи ініціативу порушеннями прав людини в Китаї, зокрема нібито геноцидом щодо корінного населення Сіньцзян-Уйгурського автономного району КНР.

Телеканал нагадує, що востаннє США повністю бойкотували Олімпійські ігри 1980 року, коли при владі перебував колишній президент Джиммі Картер.

Олімпіада в Пекіні запланована на 4 – 20 лютого 2022 року.

Раніше на запитання, чи планують США відмовитися від участі в пекінській Олімпіаді наступного року, президент відповів таке: “Ми дещо обмірковуємо”.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі