Через санкції ЄС і США участь російських автогонщиків у чемпіонатах під загрозою зриву

Поділитися
Через санкції ЄС і США участь російських автогонщиків у чемпіонатах під загрозою зриву © moto.it
Російські автогонщики скаржаться на санкції Європи і США, стверджуючи, що вони не мають ніякого стосунку до дій Росії на території України, а також роблячи акцент на тому, що спорт має бути поза політикою.

Участь російських пілотів у найбільших європейських чемпіонатах знаходиться під загрозою зриву через блокування фінансових рахунків європейського представництва некомерційної організації "СМП "Автоспорт і перегони".

Під загрозою зриву опинилася участь російських пілотів у найбільших європейських турнірах, таких як чемпіонат світу з перегонів на витривалість (WEC), європейська серія Ле-Ман (ELMS), а також реалізація міжнародних проектів у галузі автоспортивного руху, пропаганди безпеки дорожнього руху та багатьох інших.

"АНО "СМП "Автоспорт і перегони" вважає неприйнятним поширення санкцій, прийнятих Європейським Союзом і США щодо ряду російських бізнесменів, за межі політичного і економічного поля. АНО не має ніякого стосунку до подій на Україні і не ставить перед собою жодних політичних або економічних цілей. У зв'язку з цим використання теми спорту країнами ЄС і зовнішньополітичним відомством США як інструмент політичного шантажу викликає подив і розчарування", - йдеться у заяві компанії, підконтрольній Борису Ротенбергу.

У зв'язку з цим спортивний директор SMP Racing Сергій Злобін заявив наступне.

"Використання спорту як засобу політичної боротьби ніколи не приводить до ефективного вирішення політичних питань. Спекуляції, що вживаються керівництвом США і Євросоюзу, лише завдадуть шкоди мільйонам уболівальників у всьому світі, зруйнувавши всі ті позитивні зміни, досягнуті в області спортивного співробітництва, яке склалося останнім часом з нашими європейськими колегами".

Російська сторона попросила виключити спортсменів зі списку тих, до кого застосовують санцкії, апелюючи до Олімпійської хартії та "голосу розуму".

Зазначимо, що програма SMP Racing взяла старт на початку 2013 року за ініціативою члена ради директорів російського СМП Банку Бориса Ротенберга.

Примітно, що днями рішенням двох компаній DWO і YMS Promotion було скасовано російський етап з мотоперегонів серії Superbike, який мав відбутися 21 вересня у Москві. Також за інформацією різних джерел розглядається питання про скасування Гран-прі Сочі, включеного у календар чемпіонату світу з Формули-1 2014 року. !zn

Читайте також:

Льюїс Хемілтон вперше за чотири роки виграв два Гран-прі поспіль

Міхаель Шумахер поступово пробуджується після трьох місяців коми

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі