Сьомін виступив проти об'єднаного чемпіонату

Поділитися
Юрій Сьомін не підтримує об'єднаний чемпіонат © 2012ua.ne
Колишній головний тренер київського "Динамо" вважає, що у проведенні чемпіонату Росії і України немає сенсу і потреби.

Колишній наставник київського "Динамо" і московського "Локомотива" Юрій Сьомін, на відміну від своїх російських колег, не в захваті від ідеї проведення об'єднаного чемпіонату України і Росії. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Росія 2". На думку Сьоміна, середняки українського чемпіонату - слабші за росіян. Тому суперництво клубів не стане цікавим для уболівальників і для телебачення.

Нагадаємо, що директором автономної некомерційної організації "Об'єднаний чемпіонат з футболу" був призначений ще один колишній тренер "Динамо" Валерій Газзаєв, який повідомив, що в лігу можуть увійти за 9 клубів з України і Росії, а її призовий фонд складе 1 мільярд доларів США.

Чотири команди визначено ("Шахтар", "Динамо", "Металіст", "Дніпро" - прим. zn.ua) - далі незрозуміло, - говорить Сьомін. - Проходять "Чорноморець", "Металіст", "Металург" з Донецька, "Волинь", "Арсенал" та "Іллічівець". Ось перші чотири команди посилять всю цю структуру. Але п'ять інших зменшать її. Наші клуби, що зараз внизу, сильніші".

Юрій Павлович вважає, що один з козирів ліги - великий призовий фонд - може зійти нанівець, якщо говорити про мотивацію для футболістів.

"Футболіст грає тільки заради зарплати? Ні. Він виходить на поле, щоб стати чемпіоном країни. А чемпіоном чого він стане? Йдемо далі. Росія і Україна мають по дві команди в Лізі Чемпіонів, і там ростуть футболісти. А може статися так, що нам або сусідам такі місця не дістануться".

Нагадаємо, що раніше низка українських фахівців і керівників клубів висловили сумніви у доцільності проведення об'єднаного чемпіонату Росії і України. Проти були і у ФІФА. А ось у Європейській футбольній асоціації заявили, що до розгляду питання щодо чемпіонату СНД можуть приступити не раніше 2015 року. !zn

Читайте також:

"Шахтар" і "Динамо" вражені призовим фондом об'єднаного чемпіонату, але поки туди не поспішають

Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

В УЄФА вже готові обговорити об'єднаний чемпіонат Росії і України

Сабо і Бєланов не підтримують ідею об'єднаного чемпіонату

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі