Скандальний український рефері більше не буде судити матчі Прем'єр-ліги

Поділитися
Скандальний український рефері більше не буде судити матчі Прем'єр-ліги У 2012 році Швецов зарахував гол рукою
Віктор Швецов, відомий за низкою неоднозначних рішень, закінчив свою кар'єру.

Після Виконкому ФФУ, який відбувся вчора, 18 червня, комітет арбітрів федерації провів перше засідання під керівництвом Лучано Лучі.

За інформацією MatchDay, на засіданні було прийнято рішення про завершення кар'єри арбітром Віктором Швецовим. Крім того, Сергій Скрипак (11 поєдинків в УПЛ в минулому сезоні) переведений в Першу лігу, а в елітний дивізіон піднімуться Ігор Пасхал і Микола Балакін (по одному матчу в УПЛ в минулому сезоні). Також матчі Першої ліги не буде обслуговувати і Андрій Кутаков.

Нагадаємо, що Швецов працював на матчах Прем'єр-ліги з 2005 року, а арбітром ФІФА був з 2008-го. Найбільш скандальним в його кар'єрі став епізод з незарахованим голом у матчі за вихід в УПЛ між "Севастополем" і запорізьким "Металургом", який відбувся у 2012 році. На той момент найкращий арбітр країни зарахував гол, який був відверто забитий рукою, і забезпечив "Севастополю" перемогу.

Запам'ятався також і фінал Кубка України-2008 між "Динамо" і "Шахтарем", в якому рефері з Одеси видалив відразу п'ятьох гравців.

У минулому сезоні 45-річний Швецов працював на 17-ти матчах УПЛ, в тому числі на грі "Волинь" - "Динамо", де показав Ярмоленку жовту картку, яка потім була скасована. Після матчу Швецов визнав свою помилку.

Додамо, що Швецов вже йшов "на пенсію" в кінці минулого року, проте в січні відновив кар'єру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі